MotoGP

Az Aprilia is hibásnak érzi magát Lowes kudarcában

A Moto2-ből érkező és oda idén visszatérni kényszerülő brit tavaly nemcsak sokat esett, de még tempó tekintetében is elmaradt csapattársától – a noale-i gyártó belátja, hogy hiba volt őt leszerződtetni.
Kövess minket a közösségi médiában is: Facebook-oldalunkon és Twitter-csatornánkon a legfontosabb és legfrissebb híreket, Instagram-oldalunkon a legjobb képeket, a YouTube-csatornánkon pedig szerkesztőségünk podcastjeit találhatod meg!

Sam Lowes több évnyi Moto2-es tapasztalattal a háta mögött tavaly mutatkozott be a MotoGP-ben, méghozzá az Aprilia gyári csapatként funkcionáló Gresini Racingnél. A korábbi Supersport-világbajnok teljesítménye azonban minden várakozást alulmúlt: a brit nemcsak szokásos bukásaival hívta fel magára a figyelmet, hanem azzal is, hogy rendszeresen elmaradt társától, Aleix Espargarótól. Ennek pedig az lett az eredménye, hogy hiába írt alá kétéves szerződést a noale-i gyártóval, 2017 végén megváltak tőle, így Lowes idén már újra a Moto2-ben húzza a gáz. Romano Albesiano, az Aprilia Racing csapatmenedzsere elismerte, hogy hiba volt egy újoncot szerződtetni ennyire a projekt kezdetén:
 
„Sajnos nem minden újonc tud jól teljesíteni” – nyilatkozta a minapi bemutatón Albesiano, akit a Motorsport.com idéz. „Ami igazán számít, hogy tud-e fejlődni a versenyző, még ha eleinte szenvedett is. Kár érte, mert hittünk Samben, de mivel nem láttunk nála fejlődést, ezért a váltás mellett döntöttünk. Valaki tapasztaltabbra volt szükségünk, mert a mi motorunk eléggé eltér a többiekétől. Lehet, hogy hibásak vagyunk abban a tekintetben, hogy túlbecsültük magunkat tekintve, hogy még mindig a projekt elején járunk. A motornak van néhány egyedi tulajdonsága, amelyhez viszonyítási alapokra lenne szükségünk a versenyzőktől, de Sam a Moto2-ből érkezve nyilván nem rendelkezett ezekkel.”
 
Lowes helyére a szintén brit, de már több éve a királykategóriában szereplő Scott Redding érkezett a Pramac Racingtől, s bár egyelőre a honfitárs sem váltja meg a világot az Apriliánál, Albesiano elégedett vele: „Ő is fiatal, de rengeteg tapasztalata és óriási akaratereje van. Különösen tetszik a munkamódszere és a szüntelen koncentrációja. Előbb a motoron akar javítani, mielőtt a teljesítményét nézné. Nagyon jól beilleszkedett a csapatba, és értékes referenciákat hozott azokról a gépekről, amelyekkel korábban ment, így jobban átlátjuk, hogy is állunk. Ez alapvetően fontos, így ebben a fázisban igazán hasznosnak bizonyult számunkra.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások