Jegyek

Az Aprilia és a Suzuki is megvillantotta „szárnyas”...

MotoGP
Az Aprilia és a Suzuki is megvillantotta „szárnyas” újítását
2017.02.16. 09:04
A kiálló aerodinamikai elemek betiltása után a gyártók másképp kényszerülnek visszanyerni az ezáltal elveszített leszorítóerőt – a Yamaha már Sepangban megmutatta saját verzióját, most pedig további két márka is előállt a maga megoldásával.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Ahogy arról már többször is beszámoltunk, a MotoGP szabályalkotói az idei évre betiltották a szárnyacskák használatát, így a gyártóknak másképp kell visszanyerniük a tavaly még az aerodinamikai elemek által generált leszorítóerőt. A Yamaha már Sepangban előállt a „rejtett” szárnyaival, amelyek teljesen legálisak, hiszen a szabályok csak a kiálló elemeket és a burkolat kitüremkedéseit tiltják, márpedig a hangvillások az egyívű burkolat alatt helyeztek el a szárnyacskákat.

A Phillip Island-i teszt második napján az előzetes ígéreteknek megfelelően aztán az Aprilia és a Suzuki is pályára vitte a maga verzióját. Abban mindkét megoldás hasonlít a Yamaháéra, hogy a szárnyak a kiszélesített burkolat alatt helyezkednek el, ám míg Valentino Rossiék motorján ez az első kerék mögötti részen volt található, addig a noale-i gyártó és a „kékek” is feljebb rakták a szárnyakhoz vezető légbeömlő részt, amely az Aprilia esetén ráadásul látványosan nagyobb is.

Szemre ez a két változat is megfelel az előírásoknak, s alighanem amúgy is kikérték előbb Danny Aldridge álláspontját, ugyanis a MotoGP technikai igazgatója dönt a különböző megoldások szabályosságáról. Ezzel tehát már csak a Honda, a Ducati és a KTM adós a saját „szárnyas” dizájnjával, de természetesen elképzelhető, hogy a Yamaha, Suzuki, Aprilia trió is még változtat a sajátján – erre a szezon közben már csak egyszer lehetősége minden gyártónak.
 
Főkép: MotoGP Media; Fotók: Steve English
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: