Jegyek

Átgondolhatják a fordított rajtrácsos rendszert

Superbike
Átgondolhatják a fordított rajtrácsos rendszert
2017.05.29. 18:09
A Superbike-világbajnokság irányítója szerint az idén bevezetett szisztéma nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért az év végén felülvizsgálják azt. A szombati futamot viszont biztosan meghagyják.
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus első hétvégéjén megrendezésre kerülő Cseh Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megvásárolhatod a belépőjegyedet a jegyshopunkon keresztül a MotoGP brnói futamára! (x)

Az elmúlt két esztendőben két igen komoly változás történt a Superbike-világbajnoki versenyhétvégék lebonyolításában. Tavaly óta szombaton rendezik az első futamot, míg az idei szezontól kezdve a második, vasárnapi versenyen kevert rajtrács szerint indulnak a versenyzők. A rajongók körében egyik sem örvend túl nagy népszerűségnek, a szériát irányító Daniel Carrera szerint azonban a szombatra átrakott első viadal azonban beváltotta a hozzá fűzött reményeket:
 
„A tavalyi tapasztalatok elégedettséggel tölthetnek el minket: sikerült megtartanunk a vasárnapi nézőszámot, és növelni a szombatit. A szervezők is támogatják ezt a formátumot, látják az előnyeit, ezért továbbra is így folytatjuk. Több opciót is átgondoltunk, például egy olyat, hogy legyen egy futam szombaton, kettő pedig vasárnap, de ez növelte volna a csapatok költségeit” – tette hozzá a szakember.
 
A fordított rajtráccsal már más a helyzet: bármennyire is próbálkoztak, az esetek többségében a második futamokon is a Kawasakik és a Ducatik dominálnak. Tom Sykes szerint pedig egyenesen veszélyes lehet ez a rendszer, amely balesethez vezet, s maga Carrera is elismerte a BikeSportNews.com szakoldalnak adott interjújában, hogy a szezon végén átgondolják, hogy maradjon-e a jelenlegi szisztéma:
 
„Azt gondolom, mást vártunk ettől a rendszertől. Aragónban és Imolában némileg éreztük a hatását, a többi versenyen viszont ugyanazok voltak elöl, és szerintem ennek ahhoz van köze, hogy túl nagy a különbség a legjobbak és a többiek között. Úgy vélem, ha nem lenne ekkora a differencia, teljesen más lenne a helyzet. A célja az volt a rendszernek, hogy valami mást lássunk, és lehetőséget kapjanak azok is, akik általában nincsenek elöl, és még többen tudjanak harcolni a bajnokságért. A szezon végén kielemezzük a látottakat, és eldöntjük, hogy folytatjuk-e ezt.”

Fotó: WorldSBK Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: