Moto3

Arbolino húzta be a pénteket Silverstone-ban

A Snipers Team olasz motorosa új körrekordot felállítva bizonyult a leggyorsabbnak a Moto3-asok Brit Nagydíjának első napján. A két vb-aspiráns, Dalla Porta és Canet a harmadik és hatodik helyről várhatják a folytatást.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Két negyvenperces szabadedzés volt a program a Moto3-asok számára a Brit Nagydíj pénteki napján. A délelőtti gyakorlás egy nagy tempójú ütközésről maradt emlékezetes: Kazuki Masaki szaladt bele hátulról Dennis Foggia motorjába a Copse-kanyarnál – szerencsére mindketten megúszták ép bőrrel az incidenst. Ezen kívül is történt még néhány bukás, többek között John McPhee is elesett: ennek ellenére a két tréning között a Petronas Sprinta Racing megerősítette, hogy 2020-ban is náluk fog versenyezni a skót motoros.
Ami az eredményeket illeti: Tony Arbolino rögtön az első tréningen megdöntötte a korábbi pályacsúcsot, ezzel ő húzta be az elsőséget Kaito Toba és a két fő vb-esélyes, Lorenzo Dalla Porta és Aron Canet előtt. A második edzésen Albert Arenas volt a leggyorsabb, tempója azonban elmaradt Arbolino korábbi eredményétől. Dalla Porta lett amúgy a második délután, majd jött Darryn Binder és Arbolino, míg Canet elé még Tatsuki Suzuki is befért. Ezen a tréningen Raul Fernandez és Makar Yurchenko egy-egy látványos bukást a Wellington-egyenesre fordulva.
A két pénteki edzés összesített eredményei:
 
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások