Moto3

Andreas Perezért versenyez Catalunyában az Avintia

Alig néhány napja, hogy a 14 éves motoros ugyanezen a pályán életét vesztette a Moto3-as junior-világbajnoki futamon, csapatának most a MotoGP nagydíján kell helytállnia.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Mi is beszámoltunk róla, hogy halálos baleset történt a FIM CEV Moto3-as junior-vb múlt vasárnapi, barcelonai versenyén: a 14 éves Andreas Perez az 5-ös kanyarban bukott, mögötte érkező társai pedig nem tudták őt kikerülni. Súlyos agyi sérüléssel szállították kórházba, ahol már nem tudták megmenteni az életét. Perez a Reale Avintia akadémiájának növendéke volt, a felnőttcsapat pedig a hétvégén visszatér Barcelonába a MotoGP Katalán Nagydíjának keretein belül.

„Mindannyiunk számára szomorú hétvége lesz ez, hiszen a csapatunk egyik legfiatalabb tagját veszítettük el. Nyugodj békében, Andreas. A gondolataim a családod és a barátaid körül járnak” – mondta el Tito Rabat az istálló közleményében, míg királykategóriás kollégája, Xavier Simeon így fogalmazott: „Szeretném támogatásomat kifejezni Andreas családja felé. Nagyon nehéz feldolgoznia a csapatnak az ő elvesztését.”

Különösen nehéz lehet feldolgozni Perez halálát a Reale Avintia Academy Moto3-as istállójának tagjai számára, hiszen ők együtt készültek vele – a náluk versenyző Livio Loi a következőket mondta el: „Nagyon nehéz volt, amikor hallottuk, hogy Andreas távozott közülünk. Nagyon-nagyon gyors versenyző volt a pályán, de még jobb ember volt azon kívül. Egyedi személyisége volt, igaz barátként tekintettem rá, szóval Barcelonában érte fogok versenyezni. Mindent bele fogok adni, hogy méltóképp emlékezzek rá. Remélem, ilyen nehéz időkben is jó eredményért harcolhatok majd. Keményen fogunk küzdeni Andreasért!”

Vicente Perez, aki a tragikusan fiatalon elhunyt versenyző csapattársa volt a CEV-ben, a hétvégén szabadkártyásként fog indulni a Moto3-as vb mezőnyében: „Rendkívül nehéz volt feldolgozni, ami Andreasszal történt. Ha őszinte akarok lenni, nem is vagyok elég erős ahhoz, hogy most ezen a pályán versenyezzek, de a legjobbamat fogom nyújtani érte, és igyekszem a lehető legtöbbet tanulni ebből a lehetőségből a Moto3-as világbajnokságon. Mindig bízott bennem, ezért mindent bele fogok adni, hogy egy jó eredményt ajánlhassak neki” – fogalmazott a csapattárs a Crash.net hasábjain.

Fotó: Reale Avintia Racing


Hozzászólások