Jegyek

Ami még a silverstone-i győzelemnél is fontosabb volt a...

MotoGP
Ami még a silverstone-i győzelemnél is fontosabb volt a Suzukinak
2017.01.04. 11:46
Davide Brivio rendkívül elégedetten nyilatkozott csapata 2016-os szezonjáról, amely során néhány dobogós helyezés mellé egy győzelmet is bezsebeltek, ám az istálló vezetője nem a silverstone-i diadal volt a legnagyobb teljesítményük tavaly.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

A Suzuki 2015-ben tért vissza a gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájába, ám az első évükben rendszerint csak egy-két edzésen tudtak megvillanni. Tavaly azonban már más volt a helyzet: elsősorban Maverick Vinales révén többször is az élmezőnyben találták magukat, Le Mans-ban meg is szerezték első dobogójukat, a Brit Nagydíjon pedig a fiatal spanyol roppant fölényes győzelmet aratott. Nem csoda, hogy Davide Brivio is elégedett volt a „kékek” 2016-os teljesítményével, ám szerinte nem az volt a legfontosabb számukra, hogy futamot nyerjenek:
 
„Úgy gondolom, elégedettnek kell lennünk azzal, amit elértünk” – idézi a csapatfőnököt az Autosport.com szakoldal. „Nem igazán tűztünk ki konkrét célokat a szezon előtt, de az év csúcspontja, a silverstone-i győzelem egyértelműen fantasztikus eredmény volt. Összesen négy dobogós helyezést szereztünk, de a legfontosabb, hogy közelebb kerültünk az éllovasokhoz, és néhány alkalommal a pódiumért harcolhattunk. Az idény második felében egyértelműen elértük ezt a célunkat, rendszeresen dobogóesélyesek voltunk szárazon, mindkét pilótánkkal. Ez egy nagyon jó szezon volt ilyen szempontból.”
 
Brivio szerint a Suzuki következő célja, hogy most már nem csak a dobogókért, hanem az első helyekért is folyamatosan harcban legyenek: „Soha nem mondtuk olyasmit, hogy három vagy öt éven belül akarunk nyerni. Nyilvánvaló, hogy a lehető leghamarabb szeretnénk bajnokesélyesek lenni. De a cél az volt, hogy kerüljünk közel a Ducatihoz, majd pedig a Yamahához és a Hondához. Ez pedig nagyjából össze is jött, emellett volt győzelmünk és dobogós helyezésünk. Most a következő cél, hogy lehetőleg rendszeresen harcban legyünk a futamgyőzelmekért. Természetesen ez a legnehezebb része, de ennek kell következnie.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: