Egyéb autósport

Alonsóék Le Mans után először nyertek a WEC-ben

A Fernando Alonso, Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima triót a hajrában megérkező eső sem tudta megfosztani a sebringi 1000 mérföldes viadalon elért győzelemtől, ezzel a #8-as Toyota összetettben is növelte előnyét a hibázó #7-es egységgel szemben.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Többek között Fernando Alonso körrekordjának is köszönhetően a #8-as Toyota vághatott neki az élről a hosszútávú-világbajnokság 2018/2019-es szuperszezonja idei első versenyének, a sebringi 1000 mérföldes viadalnak. A Sebastien Buemivel és Kazuki Nakajimával kiegészülő trió tulajdonképpen végig vezetve meg is nyerte a futamot – pedig a hajrában leszakadó esőben a japán még meg is forgott egyszer.

Csakhogy addigra már az egyetlen érdemi ellenfelük, a #7-es Toyota Jose Maria Lopez hibája miatt körhátrányba került: az argentin a #90-es Aston Martinnal ütközött az ötödik órában, így a Mike Conway és Kamui Kobayashi által is vezetett autó padlólemeze megsérült. Addig amúgy csak néhány másodperces távolsából követték a testvérautót, amely így viszont a Le Mans-i 24 órás óta első sikerét könyvelhette el, s újfent 15 egységnyire növelte a fórját a bajnokságban, amelyből még két forduló (egy újabb spái 6 órás és Le Mans) van hátra.

Ami a többieket illeti: a dobogót az SMP Racing #11-es egysége tette teljessé Mikhail Aljosinnal, valamint az F1-et is megjárt Vitalij Petrovval és Brendon Hartley-val a volánnál. Az LMP2-ben a Jackie Chan DC Racing új hármasa, David Heinemeier Hansson, Jordan King és Will Stevens domináns győzelmet könyvelhetett el, sőt összetettben a negyedik hely lett az övék. A GTE Próban a BMW első WEC-sikere felé haladt, amikor a végén megérkező esőben a Porsche megfordította a küzdelmet: gyorsabban cseréltek kereket, így Gianmaria Bruni és Richard Lietz nyerte a kategóriát. A GTE Am géposztályban a Dempsey-Proton Porsche triója, Matt Campbell, Julien Andlauer and Christian Ried diadalmaskodott.

Fotó: Toyota Gazoo Racing


Hozzászólások