Moto2

Alex Marquez remek idővel zárta az élen a jerezi tesztet

A hétfőn és kedden leggyorsabbnak bizonyuló Francesco Bagnaia ezúttal visszaszorult a második helyre, miután a Marc VDS spanyolja egyedüliként 1:40-es kört repesztett a spanyolországi gyakorláson.
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva.

Szerdán is három bő egyórás etapban folytathatták a felkészülést a Moto2-es alakulatok Jerez de la Fronterában. Az előző két nap során Francesco Bagnaia zárt az élen, ám az olasznak ezúttal be kellett érnie a második hellyel, Alex Marquez ugyanis 1:41 alá is bement – a hivatalos körrekord 1:42 eleji –, ezzel a Marc VDS Honda spanyolja bizonyult az egész teszt leggyorsabbjának (érdekesség, hogy ő és a Sky Racing Team VR46 olasz versenyzője is kihagyta a múlt heti valenciai gyakorlást).
 
A két kalexes mögött a harmadik helyen már egy KTM következett, azonban nem a tavaly az utolsó három futamot megnyerő Miguel Oliveira – a portugál hatodik lett –, hanem csapattársa, Brad Binder. A korábbi Moto3-as világbajnok dél-afrikait Lorenzo Baldassarri és Xavi Vierge követte a sorban, majd Oliveira után jött a MotoGP-ből visszatérő kettős Hector Barbera, Sam Lowes sorrendben. Ők amúgy a háromnapos teszt összesített listáján is befértek a top10-be: ott a keddhez képest nem gyorsuló Luca Marini és Mattia Pasini végzett még előttük.
 
Ami a Moto3-ból érkező újoncokat illeti: ezúttal már a világbajnok Joan Mir volt közülük a legjobb a maga 12. helyével, Marquez csapattársának lemaradása szűk 1,3 másodperc volt az éllovashoz képest. A vázgyártók közül az első tizenhatba csak Kalex és KTM került be, a Speed Up a 17., a Tech3 a 18., az NTS a 21., a Suter pedig csupán a 26. helyen képviseltette magát először. A középső kategória március elején folytatódik, ugyancsak a spanyol pályán.
 
A jerezi teszt harmadik napjának eredményei:

A háromnapos jerezi teszt összesített időeredményei:

Fotók: MotoGP Media


Hozzászólások