Superbike

Alex Lowes: ételmérgezés után értékes pontok

A gyári Yamaha brit versenyzője annak ellenére megőrizte összetettbeli harmadik helyét, hogy alig bírt a motorjára felülni az elmúlt hétvégén Imolában. Lowes már jól van, és úgy érzi, a szervezők jól döntöttek, amikor lefújták a harmadik futamot.
Az idény eddigi meglepetésembere, a brit Alex Lowes nem éppen a legjobb előjelekkel várta a hétvégét Imolában. A gyári Yamaha motorosa ételmérgezést kapott, így sokáig még az sem volt biztos, hogy elindulhat a versenyeken. A Superbike-vb összetettjének harmadik helyezettje rengeteg időt töltött a csapat pihenőjében, a szervezete legyengült, ám ennek ellenére ragyogóan helyt állt, hiszen a szombati futamon hetedikként, míg a sprintversenyben ötödikként intették le, így megőrizte a pozícióját a világbajnoki pontversenyben.

„Az állapotom ellenére sikerült nagyon jó helyen célba érkeznem, hiszen mindkét futamon a legjobb tíz között végeztem. A szuperpole után nagyon rosszul éreztem magam, olyan volt, mintha minden erőm elszállt volna. A verseny alatt éreztem, hogy egyre fogy az energiám, így ezt a hetedik helyet életem egyik legjobb teljesítményeként értékelem. Vasárnap még ennél is jobb eredményt értem el, hiszen a csapattársam csak négy másodperccel tudott megelőzni. A Yamaha ismét remekül működött, és ezen a versenyen még harcolni is volt erőm Leonnal és Toprakkal. Úgy érzem, ha lett volna még egy-két kör, akár Michaelt is megelőzhettem volna” – állította Alex Lowes.

A brit motoros kijelentette, ugyan teljesen kimerült volt, és örült annak, hogy elmaradt a harmadik futam, de a lezúdult csapadék, és a vizes aszfalt miatt teljesen jogosan döntöttek a verseny törlése miatt a szervezők.

„Tény, hogy nagyon fáradt voltam már, de természetesen rajthoz álltam volna, ha kell. A versenybírák jó döntést hoztak, hiszen rövid időn belül rengeteg eső esett, és sok víz állt a pálya különböző szakaszain. Ilyen körülmények között, amikor ilyen sebesség mellett versenyzünk egymással, nagyon veszélyes lett volna elrajtoltatni a futamot” – vélekedett a gyári Yamaha brit versenyzője.

Fotó: wsbk.com


Hozzászólások