Jegyek

Abraham: „Nem volt maradásom a csapatnál”

MotoGP
Abraham: „Nem volt maradásom a csapatnál”
2017.01.11. 14:28
A cseh pilóta egy év Superbike-világbajnoki kitérő után tér vissza a MotoGP-be, méghozzá egy Ducati nyergében, ami még izgatottabbá teszi őt az előtte álló kihívásokkal kapcsolatban.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Karel Abraham a 2016-os esztendőt a Superbike-világbajnokság mezőnyében töltötte, ám előtte hosszú éveken keresztül volt a MotoGP, előtte pedig a kisebb géposztályok tagja. Idén az Aspar Teamnek köszönhetően újra a gyorsasági motoros vb királykategóriájában láthatjuk – a MotoGP.com arról kérdezte a cseh motorost, milyen gondolatok kavarognak benne ennek kapcsán:
 
„Jó érzés újra itt lenni. Órákig tudnék erről beszélni, de amikor átmentem a Superbike-ba, azt azért tettem, mert nem volt elég jó opcióim a MotoGP-ben maradni. De nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna, s végül el kellett hagynom a csapatot, nem tudtam ott maradni. Tavaly láttuk, hogy lehet lehetőségem a visszatérésre az Aspar Teammel, és pontosan ezt akartam. Itt nőttem fel, ezért előnyben részesítem a MotoGP-t, talán azért is, mert jobban hozzászoktam.”
Abraham ráadásul egy Ducatit fog vezetni, ahogy tette azt 2011-es debütálása alkalmával is: „Remélem, versenyképes motorom lesz, amely jól is fog működni. Már nagyon várom a szezon kezdetét. Amikor először megérkeztem a MotoGP-be, aminek most már hat éve, ugyancsak Ducatin ültem. Az volt a kedvenc motorom, s az, hogy most egy Ducati nyergében térhetek vissza, igazán izgatottá tesz az új kihívással kapcsolatban.”
 
Elmondása szerint a bolognaiak versenygépe rengeteget változott az elmúlt évek során, s bár csak néhány napig tesztelt az Aspar Team tagjaként, a legfőbb pozitívumot így is ki tudta emelni: „A Ducati mindig erős motorblokkokat gyártott, talán ez a legfőbb erőssége a gépnek. De nehéz még összehasonlítani a többi motorral, mert még csak négy napot teszteltem, ráadásul abból az egyiken a GP14-et használtam, plusz Jerezben nem is volt mindenki jelen” – fogalmazott a pilóta, aki a kitűzött céljait illetően sem tudott túl sok konkrétumot mondani:
 
„Egyszerűen fogalmazva: szeretném jól érezni magam a pályán. Ha ez megvan, akkor általában az eredmények sem annyira rosszak, de most még nehéz megmondani, mi számítana jónak. Az első hely nyilván az, de normál esetben attól messze vagyunk. A tizenegyedik hely is jó eredmény lehet… de a tizedik még annál is jobb. És mi van, ha mindenki előrelép? Akkor már a 15. pozíció lesz a jó eredmény. Most egyelőre csak szeretnék boldog lenni motorozás közben.”

Fotók: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: