MotoGP

Abraham a kevés opció ellenére is a MotoGP-ben maradna

Bár már csak alig néhány ülés maradt szabadon a királykategóriában, a cseh versenyző nem szeretne sem a Superbike-világbajnokságba, sem a Moto2-be visszatérni.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Karel Abraham idén az Angel Nieto Team Ducatijával versenyez a MotoGP-ben, néhány napja azonban hivatalossá vált, hogy az egykori Aspar csapat helyére érkezik 2019-ben a SIC Yamaha. Márpedig sajtóértesülések szerint náluk szinte biztosan Franco Morbidelli kapja az egyik motort, míg a másikra Dani Pedrosa tűnik az egyik esélyesnek – jóllehet, az utóbbi napokban egyre többen valószínűsítik a spanyol visszavonulását.

Viszont még ebben az esetben is inkább Alvaro Bautista vagy Bradley Smith neve merülhetne fel a hangvillások szatellit alakulatánál, így Abraham is tudja, hogy nehéz helyzetben van, ha a királykategóriában akar maradni: a Marc VDS elvileg kiszáll, így legfeljebb az Avintia Ducatinál maradhatna neki ülés, a szerződéssel ugyan rendelkező, de alulteljesítő Xavier Simeon vagy a még szintén nem bejelentett Tito Rabat helyén (az LCR-nél sem hivatalos még Takaaki Nakagami maradása, de minden jel a hosszabbításra utal).
„Úgy gondolom, mindenki, aki követi a MotoGP-t, tudja, jelenleg milyen opciók elérhetők: meglehetősen kevés lehetőség van már csak” – ismerte el Abraham a Motorsport.com hasábjain. „Dolgozom egyen, aztán meglátjuk, összejön-e vagy sem. A pletykák szerint a Petronas Yamahának már megvan a két versenyzője, szóval az nem igazán opció, de cápa-üzemmódba kapcsoltunk: ha bármi kis esély is van, legalább tárgyaljunk róla vagy próbáljunk meg lecsapni rá. Ha a híresztelések igazak, a Marc VDS-nél sincs hely, szóval nem erről a kettőről van szó.”

A cseh motoros 2016-ban a Superbike-világbajnokságon ment, de nem vágyik vissza oda: „Gondolkodtam rajta, de ha őszinte akarok lenni, igyekszem mindent megtenni, hogy ne kelljen a Superbike-ba mennem, inkább a MotoGP-n dolgozom. Ha ez a lehetőség befuccsol, akkor más után fogok nézni, de a Superbike-vb nagyon bonyolult. Remek a bajnokság, a versenyzők rendkívül gyorsak, de sajnos akárcsak a MotoGP-ben, ha nem kapsz gyári Yamahát, Ducatit vagy Kawasakit, akkor nagyon nehéz jó eredményeket elérned.”

Abraham a Moto2-be való visszatérés és egy esetleges tesztpilótai állás lehetőségéről is beszélt: „Van néhány ajánlatom a Moto2-ből is, de ismét csak azt tudom mondanom, hogy megpróbálok nem visszatérni oda. Nem akarom százszázalékosan kizárni, de egyelőre nem is gondolkodom ezen a lehetőségen. Ha esetleg lenne egy opció, hogy tesztversenyző legyek, az nagyban függene attól, hogy hány tesztről lenne szó, milyen motort próbálhatnék ki, kapnék-e szabadkártyás indulást a szezonban, mennyi lenne a fizetésem, milyen sűrű lenne a munkarendem, teljes állásról lenne-e szó vagy csak részmunkaidőről – ezek mind számítanak, de egyelőre nem érkezett megkeresés egyetlen tesztcsapattól sem.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások