Egyéb motorsport

A YART Yamaháé a Bol d’Or első időmérője

A Broc Parkes, Niccolo Canepa, Marvin Fritz trió volt a leggyorsabb csütörtökön a Paul Ricard versenypályán, de a BMW, a címvédő F.C.C. TSR Honda és az SRC Kawasaki sem volt messze tőlük.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Alig másfél hónappal a suzukai 8 órás után máris elrajtolt a FIM endurance-világbajnokság következő, 2018/2019-es idénye, méghozzá a legendás 24 órás motorverseny, a Bol d’Or 82. kiadásával. Az előző szezonzáró óta némileg átalakult a mezőny is – a legfontosabb változás természetesen a GMT94 Yamaha kiszállása volt, a versenyzőik azonban egytől egyig találtak maguknak ülést a mostani évadra is: Niccolo Canepa a YART Yamahánál, Mike di Meglio a vb-címvédő F.C.C. TSR Hondánál, míg David Checa az SRC Kawasakinál kapott lehetőséget.
 
Az első Paul Ricard-i nap alapján mindhárom egységgel számolni is kell a szezon, de legalábbis a Bol d’Or során. A szabadedzésen ugyanis az SRC Kawasaki volt a legjobb többek között Randy de Puniet új csúcsának köszönhetően – igaz, a pályát néhány ponton módosították, így gyakorlatilag minden új leggyorsabb kör egyben rekordot is jelent –, míg a délutáni első időmérőn a YART vitte a prímet, ahol Canepa mellett Broc Parkes és Marvin Fritz húzza még a gázt. A hangvillások előnye azonban nem jelentős az első kvalifikáció után: az ERC-BMW Motorrad Endurance triója (Kenny Foray, Julien de Costa, Mathieu Gines) kevesebb, mint három tizeddel maradt el az átlagidőket tekintve.
 
Az első két gyári istállót pedig további kettő követi a sorban az F.C.C. TSR Honda és az SRC Kawasaki révén: előbbinél Josh Hook és Freddy Foray maradt az érkező Di Meglio társa, míg utóbbinál Jeremy Guarnoni versenyez a már említett Canepa, De Puniet páros mellett. Ez a négy egység volt egy másodpercen belül egymáshoz képest, de a Honda Endurance Racing, a Yamaha Viltais Pierret Experencies és a Suzuki Endurance Racing Team lemaradása sem sokkal nagyobb. Folytatás a mai esti edzés után a pénteki második időmérővel, amely után már eldől a Bol d’Or végleges rajtsorrendje is.
 
Az 1. időmérő edzés végeredménye:

Fotó: EWC Media


Hozzászólások