Jegyek

A versenyzők nem állnak rajthoz, ha esni fog vasárnap

MotoGP
A versenyzők nem állnak rajthoz, ha esni fog vasárnap
2017.08.12. 20:15
Cal Crutchlow, Jonas Folger és Aleix Espargaro is arról beszélt, hogy senki sem fogja vállalni a versenyzést, ha megérkezik az eső a Red Bull Ringre – azt is elmondták, miért ennyire veszélyes a pálya.
 
Ha idén Te is a helyszínen tekinted meg a spielbergi hétvégét, küldd el nekünk rövid élménybeszámolódat vagy a versenyen készült fotódat, mi pedig a legjobbakat megosztjuk honlapunkon vagy Instagram-csatornánkon. A beszámolókat és a képeket az info@p1race.hu címre várjuk! (x)

A pénteki szabadedzések részben esős pályán zajlottak az Osztrák Nagydíjon, és különösen a Moto2-esek tréningjén láthattunk rengeteg bukást: főként a célegyenes végi 1-es, valamint a bal törést követő 3-as kanyarban történt sok baleset. A versenyzők szerint ilyen esetben kifejezetten veszélyes a Red Bull Ring kialakítása, a szalagkorlátok ugyanis túl közel vannak a pályacsíkhoz, éppen ezért a legtöbb motoros úgy nyilatkozott, hogy nem fognak rajthoz állni vasárnap, ha esni fog az eső – igaz, szerencsére az előrejelzések alapján erre igen kevés az esély.

„Megmondtam, hogy ha esik, nem fogok rajthoz állni, mivel mindenhol korlátok vannak” – jelentette ki Cal Crutchlow, akit a Motorsport.com szakoldal idéz. „Ahogy láthattuk, egyenesen haladva is sokan elestek, aztán jön a bal törés, majd a jobb kanyar – ez nevetséges. Mondtam, hogy vigyék hátrébb a korlátokat.”

Danilo Petrucci is a versenynaptár egyik legveszélyesebb helyszínének nevezte a Red Bull Ringet, és az olasszal Jonas Folger is egyetértett, aki arra is rámutatott, mi okozhatja a gyenge tapadást az esőben: „Még szárazon is elég sokszor blokkol az első kerék: többször, mint általában. Ez az F1-es autók által felhordott gumi miatt van, ezért olyan csúszós az aszfalt. Több jobbkanyar is van, amely előtt a féktávon kicsit balra húzódunk, és ott elesni nagyon veszélyes.”

Az Aprilia színeiben induló Aleix Espargaro egészen odáig ment, hogy Luis Salom tavalyi barcelonai tragikus balesetének megismétlődésétől tart: „Mindenki azt mondta tegnap a Biztonsági Tanács ülésén, hogy nem fog versenyezni esőben, de amikor zöldre vált a lámpa, úgyis mindenki elindul. De nem én leszek az első, aki kimegy, az biztos. Láthattuk, hogy a Moto2 mennyire veszélyes, mi pedig 300 km/h-val érkezünk meg a féktávokra, ezért ha blokkoljuk a kereket, a motor egyenesen a korlátba csapódik. Ott volt például a Salom-baleset, amikor a motor ugyancsak a korlátnak sodródott, majd visszavágódva megölte őt, szóval nagyon veszélyes ez a helyzet.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: