Magazin

A tűz közelében – itt az új AFM (ajánló)

Megjelent médiapartnerünknek, Magyarország motorsportmagazinjának legújabb száma, a középpontban a 33. Magyar Nagydíjjal, valamint egy olyan versenyzővel, akinek sorsa az augusztusi AFM nyomdába adását követően vált bizonytalanná.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A pilótapiaci és egyéb nagy horderejű bejelentések manapság már nagyon ritkán érkeznek a semmiből, a megszokott menetrend szerint a pletykákat a tagadás, majd a nyilatkozatstop, végül a hivatalos bejelentés követi – gondoljunk csak Fernando Alonso McLarenhez igazolására, Luca di Montezemolo távozására vagy épp Max Verstappen F1-es szerződésére néhány évvel ezelőttről. Néha viszont sikerül teljes titokban tartani azt, hogy mi készül a háttérben, ahogy az például Nico Rosberg visszavonulásakor történt, amelyet mindössze egy órával előzött meg az első üzenet, miszerint „valami nagy dolog fog történni a Mercedesnél”.
Az idei átigazolási szezon bombahíre, Daniel Ricciardo Renault-hoz szerződése az utóbbi típusba tartozott, ezért írhattunk a pénteki bejelentés előtti napon nyomdába került magazinunkban igen valószínűtlen forgatókönyvként arról, hogy lapunk első oldalainak főszereplője, Carlos Sainz a Red Bullnál köthet ki. Aztán pénteken kora délután robbant a bomba: az AFM címlapján még Renault-uniformisban feszítő Sainz biztosan távozik a franciáktól, hogy a helyét a csúcsformában lévő ausztrál foglalja el.
Ezeket a mozgásokat, melyek a Force India csődjével és küszöbön álló felvásárlásával együtt valódi lavinát indíthatnak el, melyben a Mercedest kivéve minden egyes csapat érintett lehet, olyan tökéletesen sikerült titokban tartani, hogy még azok sem neszeltek meg belőle semmit, akik a tűz közvetlen közelében voltak. Márpedig mi, mondjuk ki szerénytelenül, ezúttal végig ott voltunk, hiszen munkatársaink a Magyar Nagydíj teljes hétvégéjét és az azt követő teszteket is végigserénykedték a paddockban, Hockenheimben pedig exkluzív interjút készítettünk az ifjabb és az idősebb Carlos Sainzcal is.

De talán érthető, ha azt mondjuk, annyira azért mégsem bánjuk a történteket: bennünk is él a szurkoló, aki rajongással szemléli a száguldó cirkusz világát, és nem baj az, ha néha nekünk is meglepetést tudnak okozni.
Az augusztusi Autósport és Formula Magazin témáiból:

- Az apa és a fiú: interjú a két Carlos Sainzcal
- Elképesztő mélységekbe süllyed a Williams
- Mennyből a pokolba: akik az élről dobták el az autóik
- Beszámoló a Brit, a Német és a Magyar Nagydíjról
- Fővesztés: Boullier távozik a McLarentől
- Génjeikben kódolva: Pilótadinasztiák
- Nekrológ: Sergio Marchionne (1952–2018)
- Győzelem Bianchiért: Vergne a Formula–E új bajnoka
- Interjúk Tiago Monteiróval és Patrick Dempsey-vel
- Befejezetlen történet: Dani Pedrosa visszavonul
- Thierry Neuville: Már idén világbajnok lehet? 
- Külön utakon: Ryan Smith elhagyja az OXXO-t
- Megörökölt győzelem: Kazár nyert Veszprémben
- Ralikrossz Nyirádon, Autókrossz Dömsödön, Gokart a határon túl
- Szuperkönnyű: Aston Martin DBS Superleggera
- Egy lány és egy autó: Bettina és az Opel

A legfrissebb AFM a Formula–1, a MotoGP, a WTCR, a rali-vb, a Formula–E és a többi népszerű hazai és nemzetközi autósport-széria híreivel és háttéranyagaival megvásárolható az újságosoknál vagy előfizethető a formula.hu weboldalán.

Autósport és Formula Magazin


Hozzászólások