Egyéb motorsport

A Slovakia Ringen is megismerték Görbe Soma nevét

Közeledik a spanyol European Talent Cup első őszi fordulója Jerezben. A bajnokságból még három verseny van hátra, Görbe Soma és a Sport&Events Academy csapat célja pedig, hogy minél sikeresebben zárják a tanuló évnek bejegyzett első szezont.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Görbe Soma a versenyek között is sokat motorozik itthoni edzőmotorjával, hiszen ez az első év, hogy pre-moto3-al versenyez, ami teljesen eltérő az általa korábban használt Ohvale kis motoroktól.

Soma és csapata, a nyári szünet alatt többször is teszteltek a Hungaroringen, hogy minél több beállítást ki tudjanak próbálni és versenyhelyzetben alkalmazni. Az elmúlt hétvégén Slovakia Ringen rendeztek egy szlovák nyílt nemzetközi bajnoki futamot, ahol Soma elképesztő teljesítménnyel megnyerte az időmérő edzéseket erősebb motorok ellen.  A szombati futamon második lett, vasárnap pedig csak egy technikai hiba választotta el az első helytől.

A Sport&Events Academy fiatal tehetsége is összefoglalta a hétvégét: „Pénteken érkeztünk meg, nem volt túl jó idő és rögtön láttam, hogy elég technikás a pálya. Ennek örültem, mert a Spanyol Bajnokságon minden pálya új nekem, ezért fontos, hogy tudjak tesztelni számomra ismeretlen terepen. Szombaton megnyertem az időmérőt, a versenyen a másik pilótának erősebb volt a motorja a kigyorsításokon, mivel az egy rendes Moto3, nekem pedig pre-Moto3 az edzőmotorom, így csak második lettem. Vasárnap már megvolt a taktikám, hogyan tudom megtartani a vezető pozícióm és vezettem is végig a versenyt. Sajnos az utolsó körben éreztem, hogy drasztikusan lassul a motorom, leblokkolt a hátsó kerekem, gyorsan behúztam a kuplungot, hogy  ne essek el és így sikerült nagyobb kár nélkül leraknom a motort, de sajnos mint utóbb kiderült a motorblokk adta meg magát. Elég csalódott voltam, mert meg tudtam volna nyerni a futamot, de legalább jó gyakorlás és tapasztalat volt!”

A paddockban is mindenki elismerte a 12 éves pilóta teljesítményét! A Slovakia Ring versenyigazgatója így fogalmazott: „Aki eddig nem ismerte Görbe Soma nevét Szlovákiában, most egy életre megjegyezte!” Görbe Soma következő versenye szeptember 29-én lesz Jerezben. 

Sport&Events Management


Hozzászólások