MotoGP

A Marc VDS csapatfőnöke közleményben reagált a vádakra

A jerezi hétvége során röppentek fel olyan pletykák, miszerint heves viták zajlottak le Marc van der Straten és Michael Bartholemy között – most utóbbi is megszólalt ebben az ügyben.
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus második hétvégéjén megrendezésre kerülő Osztrák Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: akár jegyshopunkon keresztül is megvásárolhatod a belépődet a MotoGP spielbergi futamára!

Mi is beszámoltunk róla a múlt héten, hogy több helyszínen tartózkodó újságíró szerint is belső vita alakult ki a Marc VDS-nél a csapattulajdonos Marc van der Straten és a csapatvezető Michael Bartholemy között. A vita állítólag amiatt alakult ki, mert utóbbi nem megfelelően kezelte az istálló pénzügyeit. A jerezi futam után Van der Straten rövid közleményben reagált a vádakra, amelyben csupán annyi állt, hogy 2021-ig folytatják a versenyzést a MotoGP-ben – noha azt még nem tudni, jövőre milyen motorral fognak indulni, bár sajtóhírek szerint a Suzuki visszatáncolása után közel lehet a megállapodás a Yamahával, amely a Tech3 KTM-re váltása után keres új partnert magának. Most Bartholemy is megszólalt az ügyben – az alábbiakban a csapatfőnök hétfő esti közleményének teljes szövegét mutatjuk:

„A Spanyol Nagydíj hétvégéjén olyan vádak értek, miszerint helytelenül kezelem a pénzügyeket. Nem közvetlenül kaptak ezeket a gyanúsítgatásokat, hanem a sajtón keresztül. Mivel ezeket a vádakat a Marc VDS Racing Team csapatfőnökeként kaptam, elutasítottam ezeket a feltételezéseket és határozottan védekeztem ellenük. Továbbra is ez az álláspontom. Annak érdekében, hogy ezt az ügyet a lehető leghamarabb lezárhassuk, bizonyítékokat kértem a jogi csapatomtól az alaptalan vádak bizonyítására. Szeretném hangsúlyozni, hogy semmiféle bizonyíték nem érkezett Mr. Marc van der Straten vagy az ügyvédi csapata irányából, továbbá arról tájékoztattak, hogy az újságírók ferdítették el az állításait. Azt is szeretném világossá tenni, hogy Van der Straten úr és csapata megerősítette, hogy nem bontják fel a szerződésemet. Egyáltalán nem kommunikáltak olyasmit felém, hogy ne én lennék a Marc VDS csapatvezetője a jövőben.”

„Számos lehetőséget felkínáltak nekem, hogyan kellene megoldani ezt a problémát, de egyetlen egyet sem prezentált Mr. Marc van der Straten. Megkértek, hogy találkozzunk május 14-én 14:30-kor Genfben, és megerősítettem, hogy részt veszek rajta. Május 11-én, pénteken 18:30-kor mindenféle indoklás nélkül törölték ezt a találkozót, és arról sem értesítettek, hogy más időpontban tartanák meg. Én ezt csak egyféleképp tudom értelmezni: lekerültek az asztalról ezek a vádak. Éppen ezért a most hétvégi Francia Nagydíjra továbbra is a Marc VDS Racing Team csapatfőnökeként fogok elutazni és teljes erőbedobással az istállót fogom segíteni. Szeretném megragadni a lehetőséget, hogy köszönetet mondjak mindazoknak, akik az alaptalan vádak ellenére is támogattak, és legfőképpen a családomnak, akik a leginkább megszenvedték ezeket a gyanúsítgatásokat.”


Fotó: Marc VDS Racing Team


Hozzászólások