Egyéb motorsport

A magyarral szinte megegyező utánpótlásterv a spanyol motorsportban

Budapest, 2014. január 22., szerda (MTI) - A Spanyol Motorsport Szövetség a magyaréval szinte teljesen megegyező utánpótlásképzési tervet dolgozott ki az idei esztendőre, különösen a legfiatalabb versenyzőket érintő bajnokság tekintetében.
Fekete János, a hazai szövetség (MAMS) gyorsasági szakágvezetője azt mondta az MTI-nek, hogy a spanyolok a 6-18 éves korosztály számára kiírták a MiniGp márkakupát, amelynek lényege, hogy teljesen egyenlő esélyek mellett, a versenyzők tudása határozza meg a futamok és a bajnokság végeredményét. Ez az elv ugyanaz, mint amelynek mentén a MAMS kiírta a MiniGp 4T Junior Classt, amely ingyenes eszközalapú támogatással ellátott, teljes egészében külső szponzor által finanszírozott új kategória. Ebben minimális költségvetés mellett, egyenlő esélyekkel állhatnak rajthoz a fiatal versenyzők.

„Voltak viták a hazai utánpótlásképzési tervvel kapcsolatban, de azt gondolom, jelzés értékű, hogy a gyorsaságimotoros-világbajnokság mindhárom kategóriájának, a MotoGP-nek, a Moto3-nak és Moto2-nek a tavalyi győztesét adó spanyolok szinte ugyanazt a koncepciót alkalmazzák” - tette hozzá Fekete János, aki azt is elárulta, a szlovák szövetség elfogadta az utánpótlás-bajnokságra vonatkozó terveket, s együtt dolgozik azok megvalósításán a magyarokkal, míg a cseh és a szlovén szövetség jelezte csatlakozási szándékát.

„Folytatjuk, amit az utánpótlás terén tavaly elkezdtünk, fejlesztjük a sorozatot, javítjuk a versenyek színvonalát” - jelentette ki Fekete János, s hozzátette, saját kommunikációs csapattal a médián keresztül is népszerűsíteni akarják a képzést, a bajnokságot és a motorversenyzést.
MTI


Hozzászólások