MotoGP

„A kiismerhetetlen”: Alex Rins – MotoGP-beharangozó

Hamarosan rajtol a gyorsaságimotoros-világbajnokság jubileumi, 70. szezonja, ennek kapcsán pedig sorra vesszük a királykategória mind a 24 versenyzőjét. Sorozatunkat a Suzuki második motorosával folytatjuk, aki azonban minden erejével azon lesz, hogy csapaton belül forduljon a kocka 2018-ban: Alex Rins.
Kövess minket a közösségi médiában is: Facebook-oldalunkon és Twitter-csatornánkon a legfontosabb és legfrissebb híreket, Instagram-oldalunkon a legjobb képeket, a YouTube-csatornánkon pedig szerkesztőségünk podcastjeit találhatod meg!

Alex Rinsnek mintha az eddigi teljes világbajnoki karrierje egy hatalmas libikókára lenne ráhelyezve. Már az alacsonyabb géposztályokban is észlelhető volt ez a tendencia, az egyik pillanatban egy érthetetlen hiba, a másikban egy legalább ugyanannyira meglepő erősebb eredmény, futamgyőzelem. A spanyol első királykategóriás éve méltónak bizonyult a hagyományokhoz: egy szezon eleji sérülés miatt az évad első fele mehetett a kukába, azonban Rins a visszatérés után apránként egyre jobb és jobb eredményeket hozott az év második felében a Suzuki konyhájára, melyek csúcspontja a valenciai negyedik hely volt.
Úgy tűnik, hogy a barcelonai születésű motorosnak, aki szép lassan egyre komolyabb fejtörést okoz az amúgy is stresszes időszakot megélő Andrea Iannone számára, a téli teszteken is sikerült megőriznie a lendületet. Valenciától egészen Katarig végig kitűnő formában volt, különösen Sepangban és Buriramban volt meggyőző a tempója. Katarban aztán Iannone is összeszedte már magát, de a versenyzők teszt utáni nyilatkozatai igencsak beszédesek. Rins optimizmusa valószínűleg nem véletlen, ahogy Iannone bizonytalansága sem.

A Suzuki teljesítménye határozottan jobb a 2017-ben látottaknál, nagy kérdés, hogy visszatalálnak-e a 2016-os formájukhoz. Ha ezt sikerül megközelíteniük, akkor Rins eredményei csapaton belül még nagyobb hangsúlyt kaphatnak, mint eddig. Ha ugyanis a spanyol kellően kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtana egy élmezőnyben harcoló Suzukival, és át tudná venni a vezető szerepet Iannonétól, azt már senki sem hagyhatná szó nélkül, és hosszú évekre bebetonozhatná magát a királykategóriában (ahogyan az évekkel korábban történt ugyancsak a Suzukinál Aleix Espargaro és Maverick Vinales esetében is). E tekintetben mindenképpen kulcsfontosságú idény áll Rins előtt.
 
Fotók: MotoGP Media


Hozzászólások