F1

A hatodik helyet veszi célba Sainczal a McLaren

Andreas Seidl csapatfőnök dicsérte spanyol versenyzőjét: elmondása szerint Sainz kulcsfontosságú tényező az autójuk fejlődésében, a pilóták bajnokságában pedig szeretné, ha megelőzné Alexander Albont, aki gyorsan zárkózik fel rá.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Carlos Sainz eddig néhány versenyt leszámítva nagyszerű évet teljesít a McLaren F1-es csapatánál, 16 versenyhétvége után az egyéni bajnokság hetedik helyén áll 66 ponttal, mindössze három egységgel lemaradva a szezon közben a Red Bullból a Toro Rossóba átkerülő Pierre Gaslytól. Sainz ráadásul annyira jól ment az Orosz Nagydíjon, hogy néhány kanyar erejéig a Ferrarival és a Mercedesszel is harcban tudott lenni, a 21 futamos idény végén pedig a hatodik helyen akar végezni a pontversenyben – véli a csapatfőnök, Andreas Seidl:

„Egyértelműen a hatodik hely a célunk Carlosszal a bajnokságban, viszont vannak kihívóink Gasly és Albon személyében. Albon gyorsan zárkózik fel, szóval megpróbáljuk addig tartani magunkat, ameddig lehetséges. Lenyűgöző, amit Carlos csinál, nemcsak az időmérőn, de a versenyen is. Idáig hat verseny volt, amin szerencsétlen volt és nem szerzett pontot, de amikor alátesszük az autót, hogy harcoljon a pályán, akkor hozza az eredményt, és ez lenyűgöző” – idézi a német szakembert a Racefans.net szakoldal.

„Már az első alkalommal tudtam, hogy van tapasztalata. Korábban már megjárt két csapatot, ami rengeteg tapasztalatot adott neki számtalan szezonnal a háta mögött, tehát az iránymutatás és az autó fejlesztése céljából ő egy kulcselem volt már a tavalyi Abu Dhabi-i tesztünk óta. Néha, amikor hallom őt beszélni, olyan, mintha mérnöki diplomával rendelkezne, ami fantasztikus. Ugyanakkor még mindig fiatal, tanulnia kell, és a csapattal együtt fejlődni.”

Eközben a Renault év végén távozó versenyzője, Nico Hülkenberg úgy véli, hogy egyre nehezebb dolguk van, ha le akarják győzni a McLarent, amely már 33 ponttal előzi meg a francia alakulatot: „Nem tudom pontosan, hogy most mennyi a lemaradásunk, de talán még nincs 30 pont” – mondta a német. „A versenyek pedig csak telnek, és ha nem tudjuk őket megelőzni, akkor a helyzetünk egyre nehezebb és nehezebb lesz. A bajnoki harc mellett versenyről versenyre kell fókuszálnunk, és mindent kihozni magunkból. Jelenleg csak ennyit tudunk tenni.”

Fotó: McLaren


Hozzászólások