Moto3

A fél mezőnyt megbüntették a Moto3-as időmérő után

Példátlanul sok versenyzőt szankcionáltak a felügyelők a spielbergi kvalifikációt követően, így végül az eredetileg negyedikként záró John McPhee indulhat a pole-ból – legalábbis jelen állás szerint.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A Moto3-ban már évek óta problémát okoz, hogy sok versenyző lassú tempóban az ideális íven vagy annak környékén haladva vár másokra, hogy azok szélárnyékot biztosítsanak számukra az időmérő kritikus perceiben. Emiatt szinte minden hétvégén osztanak ki büntetéseket, ám amit most az Osztrák Nagydíjon láthatunk, az még ezen a szinten is példa nélküli.

Szombat este ugyanis nem kevesebb, mint 14 motorosnak törölték a Q2-ben elért legjobb körét – úgy, hogy abban a szakaszban összesen 18-an vettek részt! A vétkesek név szerint: Jaume Masia, Tony Arbolino, Andrea Migno, Niccolo Antonelli, Raul Fernandez, Kaito Toba, Marcos Ramirez, Aron Canet, Lorenzo Dalla Porta, Romano Fenati, Ayumu Sasaki, Makar Yurchenko, Ai Ogura és Jakub Kornfeil.

Ezzel azonban még nem volt vége a szankciók sorának: Tatsuki Suzuki és Riccardo Rossi tizenkét helyes rajtbüntetést kapott felelőtlen motorozásért, ugyanilyen indokkal pedig a fent már említett Mignót a rajtrács végére száműzték. S ha mindez nem lenne elég, Sasaki és Ogura már eleve rendelkezett a pénteki edzések után 12 helyes hátrasorolással, míg Darryn Binder a mezőny végére került, Alonso Lopezt pedig azért küldték a rajtrács végére még Brno után, mert a közös bukásuk után a sóderágyban lökdöste csapattársát, Sergio Garciát.

Mindezek után meg sem próbáltuk magunktól kimatekozni, hogyan is fest a Moto3-as spielbergi rajtrácsa, amely csak nyomokban tartalmazza az időmérő végeredményét. A MotoGP.com-on fellelhető legfrissebb dokumentum szerint John McPhee örökölte meg a pole-pozíciót, mellőle pedig Fenati és Toba indulhat majd. A vb-aspiránsok közül Dalla Porta a nyolcadik, Canet pedig a 13. helyről várhatja a startot – legalábbis jelen állás szerint. Íme, a rajtsorrend a vasárnap reggeli állapotok szerint:

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások