Jegyek

„A Ducati burkolata valószínűleg legális”

MotoGP
„A Ducati burkolata valószínűleg legális”
2017.03.15. 12:10
Sokakat megdöbbentett a Ducati új fejlesztésű motorburkolata, de a MotoGP technikai igazgatója szerint nagy valószínűséggel semmi kivetnivaló nincsen rajta.
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus első hétvégéjén megrendezésre kerülő Cseh Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megvásárolhatod a belépőjegyedet a jegyshopunkon keresztül a MotoGP brnói futamára! (x)

A MotoGP technikai igazgatója, Danny Aldridge tisztázza a szabályos és szabálytalan megoldásokkal kapcsolatos kérdéseket, amelyek elsősorban a Ducati Katarban bemutatott radikális burkolata nyomán merültek fel. A szakember elmondta, hogy a gyártók nem kötelesek megmutatni az idei dizájnjukat az évadnyitó versenyig, noha erősen javallott. Ha ugyanis akkor illegálisnak bizonyul, problémáik lehetnek. Aldridge már szemügyre vette a Yamaha és a Suzuki megoldását, a Ducati rendhagyó burkolatát viszont kicsit másképpen kellett kezelnie.
 
„Elküldték a részleteket, egyelőre még nem hagytam jóvá hivatalosan, de nem hiszem, hogy bármi baj lenne vele” – nyilatkozta a technikai igazgató a crash.net szakoldalnak. „A Ducati megoldása véglegesnek tűnik, nem gondolnám, hogy a Yamaháéhoz hasonló belső szárnyacskákkal vagy a Honda cserélhető burkolatával kísérleteznének. A Ducati borítása egy egész darabnak látszik.” Aldridge hozzátette, hogy neki csak a külső aerodinamikai elemeket kell kiszűrnie, a burkolaton belül kialakított szárnyacskákat vagy nyílásokat nem.
 
Felmerülhet a kérdés, hogy a szatellit csapatoknak is a 2017-es szabványú burkolatokat kell-e használni. „Ha maradunk a Ducati példájánál, miután nekik van a legtöbb motorjuk a mezőnyben, lehetséges lesz, hogy csak a gyári versenyzőknek és mondjuk a Pramac csapatnak bocsájtják rendelkezésére az idei burkolatot. A többi ducatis használhatja a 2016-os verziót is, amíg elérhetővé nem válik számukra az idei, ezzel viszont elhasználnák a szezon közbeni egyetlen módosítási lehetőséget. Persze a gyári csapatok is megoszthatják a különböző burkolatokat, de nem hiszem, hogy ez meg fog valósulni.”
 

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: