Jegyek

„A Ducati burkolata valószínűleg legális”

MotoGP
„A Ducati burkolata valószínűleg legális”
2017.03.15. 12:10
Sokakat megdöbbentett a Ducati új fejlesztésű motorburkolata, de a MotoGP technikai igazgatója szerint nagy valószínűséggel semmi kivetnivaló nincsen rajta.
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus első hétvégéjén megrendezésre kerülő Cseh Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megvásárolhatod a belépőjegyedet a jegyshopunkon keresztül a MotoGP brnói futamára!

A MotoGP technikai igazgatója, Danny Aldridge tisztázza a szabályos és szabálytalan megoldásokkal kapcsolatos kérdéseket, amelyek elsősorban a Ducati Katarban bemutatott radikális burkolata nyomán merültek fel. A szakember elmondta, hogy a gyártók nem kötelesek megmutatni az idei dizájnjukat az évadnyitó versenyig, noha erősen javallott. Ha ugyanis akkor illegálisnak bizonyul, problémáik lehetnek. Aldridge már szemügyre vette a Yamaha és a Suzuki megoldását, a Ducati rendhagyó burkolatát viszont kicsit másképpen kellett kezelnie.
 
„Elküldték a részleteket, egyelőre még nem hagytam jóvá hivatalosan, de nem hiszem, hogy bármi baj lenne vele” – nyilatkozta a technikai igazgató a crash.net szakoldalnak. „A Ducati megoldása véglegesnek tűnik, nem gondolnám, hogy a Yamaháéhoz hasonló belső szárnyacskákkal vagy a Honda cserélhető burkolatával kísérleteznének. A Ducati borítása egy egész darabnak látszik.” Aldridge hozzátette, hogy neki csak a külső aerodinamikai elemeket kell kiszűrnie, a burkolaton belül kialakított szárnyacskákat vagy nyílásokat nem.
 
Felmerülhet a kérdés, hogy a szatellit csapatoknak is a 2017-es szabványú burkolatokat kell-e használni. „Ha maradunk a Ducati példájánál, miután nekik van a legtöbb motorjuk a mezőnyben, lehetséges lesz, hogy csak a gyári versenyzőknek és mondjuk a Pramac csapatnak bocsájtják rendelkezésére az idei burkolatot. A többi ducatis használhatja a 2016-os verziót is, amíg elérhetővé nem válik számukra az idei, ezzel viszont elhasználnák a szezon közbeni egyetlen módosítási lehetőséget. Persze a gyári csapatok is megoszthatják a különböző burkolatokat, de nem hiszem, hogy ez meg fog valósulni.”
 

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
 
race.com
 
Kövess minket!
youtubefacebooktwitterrss

VR46 shop
Pálya információ
MotoGPSuperbikeWTCC
2017. Április 09. 21:00
Argentin Nagydíj
Autódromo Termas de Río Hondo

Épült: 2008
Teljes hossza: 4805m
Szavazás
Hányadik helyen végez a WTCC 2017-es szezonjában Michelisz Norbert?
Világbajnok lesz!
Épp csak lemarad a vb-címről, második lesz.
Harmadik lesz, megszerezve hazánk első vb-dobogóját.
Megismétli tavalyi negyedik helyét.
Csak az ötödik helyen végez.
Hatodik vagy annál rosszabb pozícióban zár.
VB Ranglista
MotoGPSuperbikeSupersportWTCC
Poz.PilótaMárkaPont
1.M. VinalesYamaha25
2.A. DoviziosoDucati20
3.V. RossiYamaha16
4.M. MarquezHonda13
5.D. PedrosaHonda11
6.A. EspargaroAprilia10
7.S. ReddingDucati9
8.J. MillerHonda8
9.A. RinsSuzuki7
10.J. FolgerYamaha6
Formula.hu hírek
Tesztmotor.hu hírek
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2017  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika:

Runtime: 42,46ms