Jegyek

Folger betegség miatt kihagyja a Japán Nagydíjat

MotoGP
Folger betegség miatt kihagyja a Japán Nagydíjat
2017.10.12. 08:29
A német motoros már hetek óta gyengének érzi magát, ezért az orvosok azt javasolták neki, hogy repüljön haza különböző vértesztek miatt, így a Tech3 Yamaha versenyzője nem állhat rajthoz Motegiben.
 
Már a YouTube-on is meghallgathatók a P1race szerkesztőségének podcastjei: iratkozz fel YouTube-csatornánkra, és nem maradsz le a legfrissebb epizódokról, amelyben rendre a hét legérdekesebb és legaktuálisabb témáit boncolgatjuk! (x)

Nem Jack Miller lesz az egyetlen hiányzó a hétvégi Japán Nagydíjon: míg az ausztrál egy edzésbalesetben törte el a lábát, addig Jonas Folger betegség miatt nem tud rajthoz állni Motegiben. A német versenyző saját bevallása szerint már egy ideje gyengének érzi magát, a japán pálya orvosai pedig azt tanácsolták neki, hogy utazzon haza komolyabb vizsgálatok elvégzése céljából. Az újonc motoros mononukleózisra gyanakszik, ugyanis korábban már volt dolga az azt kiváltó vírussal – Folger így nyilatkozott a Tech3 Yamaha közleményében:

„Már a misanói és aragóni fordulók óta rendkívül gyengének érzem magam. Mikor megérkeztem ide, szintén nagyon gyenge voltam, a hotelszobámat sem tudtam elhagyni. Szerda este találkoztam Hervével, és úgy döntöttünk, ma délelőtt elmegyek az orvosokhoz. Találkoztam Dr. Angel Charte mobilklinikás csapatával, akik azt javasolták, hogy azonnal repüljek vissza Németországba vértesztek miatt. Korábban már volt Epstein Barr vírusom, és lehet, hogy ez bukkant fel újra, de nem lehetünk biztosak benne a müncheni tesztekig.”

Folger kidőlése azt is jelenti, hogy Japánban Johann Zarco egyedüliként fogja képviselni a Tech3 Yamaha alakulatát. Herve Poncharal csapatfőnök szerint viszont „99 százalék”, hogy a német nem csak Motegit lesz kénytelen kihagyni, hanem a Phillip Island-i, sőt akár a sepangi fordulót is – amennyiben így lesz, akkor már muszáj megnevezni helyettest az istállónak a szabályok szerint. Mindenesetre ezzel gyakorlatilag az is eldőlt, hogy minden valószínűség szerint Zarco lesz „Év újonca” idén a MotoGP-ben.

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: