Jegyek

A KTM hivatalosan is megerősítette 2018-as felállását

MotoGP
A KTM hivatalosan is megerősítette 2018-as felállását
2017.10.11. 06:27
Az osztrák újonc gyártó a Japán Nagydíj előtti szerdán egy hivatalos közleményben vetett véget a találgatásoknak: Pol Espargaro csapattársa jövőre is Bradley Smith lesz, míg Mika Kallio továbbra is tesztpilótaként fogja segíteni a csapatot.
 
Már a YouTube-on is meghallgathatók a P1race szerkesztőségének podcastjei: iratkozz fel YouTube-csatornánkra, és nem maradsz le a legfrissebb epizódokról, amelyben rendre a hét legérdekesebb és legaktuálisabb témáit boncolgatjuk! (x)

A KTM az első futamokon látott gyenge szereplést követően egyértelmű fejlődést mutatott első MotoGP-s évében: különösen Pol Espargaro tudott megvillanni az edzéseken és néhány futamon is. Csapattársa, Bradley Smith azonban már korántsem nyújtott meggyőző teljesítményt, ami különösen Mika Kallio szabadkártyás beugrásai alkalmával vált nyilvánvaló: a finn három alkalomból kétszer is jócskán előtte végzett, s a pontversenyben is mindössze három pont a különbség között.
 
Éppen ezért a sajtóban felmerült, hogy 2018-tól esetleg helyet cserélhet a két versenyző, s Kallio lesz Espargaro csapattársa, míg Smitht visszafokozzák tesztpilótának. Úgy tűnt, a valenciai évadzáró után dőlhet el a kérdés – a finn Spanyolországban is indul szabadkártyával –, a Japán Nagydíj előtt néhány nappal azonban a KTM egy közleményben erősítette meg, hogy jövőre is ugyanezzel a versenyzői felállással vágnak neki a MotoGP-nek.
„A KTM a legelső valenciai teszt óta támogatja Bradley Smitht. Remekül beilleszkedett a csapatba, és minden teszten, edzésen és versenyen keményen dolgozott, miközben folyamatosan új alkatrészek érkeztek a motorhoz. A csapat szeretné megerősíteni, hogy 2018-ban is elkötelezett lesz Smith iránt, ahogy volt eddig is, s a célunk, hogy javuljanak az eredmények a köridők. Egy nagydíjgyőztesről beszélünk, aki az összes kategóriában szerzett dobogós helyezést, s a KTM-nél szeretnénk, ha ezt a narancssárga motoron is megismételné” – írták a britről.
 
A közlemény formálisan Espargaro és Kallio maradását is megerősítette: a spanyol kapcsán kiemelték, hogy ő érte el eddigi legjobb eredményüket a brnói kilencedik hellyel, s olyan időmérős produkciókat tett le az asztalra, amelyre eleinte nem számítottak, míg a finn tesztpilóta esetén kihangsúlyozták, hogy oroszlánrésze volt abban, hogy a KTM ilyen hamar felül tudta múlni a várakozását. Smith maradásának bejelentésével egyébként immár véglegesnek tekinthető a 2018-as rajtrács, amely néhány hete már teljessé vált Xavier Simeon avintiás szerződésének bejelentésekor.
 
Fotók: Philip Platzer (KTM Media Library)
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: