Jegyek

Mi lesz Barbera és Baz sorsa 2018-ban?

MotoGP
Mi lesz Barbera és Baz sorsa 2018-ban?
2017.09.12. 12:47
Nagyon úgy tűnik, hogy egyikük sem maradhat az Avintia Racingnél, így a MotoGP-ben sem, ám a két versenyzőnek eltérő elképzelései vannak a jövőt illetően.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

Hector Barbera és Loris Baz alkotják idén az Avintia Racing duóját, ám nagyon úgy tűnik, jövőre egyikük sem maradhat az alakulatnál. A ducatis istálló nemrég jelentette be, hogy leigazolták Tito Rabatot, sajtóhírek szerint pedig a komoly anyagi háttérrel rendelkező Xavier Simeon ülhet majd fel a másik versenygépre. Miután más szabad hely már nincs a MotoGP jövő évi rajtrácsán, nagyon úgy tűnik, hogy mindkét motoros búcsút int a királykategóriának – Barbera ezt tulajdonképpen meg is erősítette a Motorsport.com szakoldalnak nyilatkozva:

„Jövőre visszatérek a Moto2-be. Nehéz hét éven keresztül az élen maradni a MotoGP-ben, a Ducati pedig egy bonyolult motor. Most már szeretnék nyerni, és a Moto2 könnyebb ebből a szempontból, mert ott a gépek egyformák, így a versenyzők a döntő tényezők” – fogalmazott a spanyol, aki 2010 előtt már szerepelt az akkor még 250 köbcentis középső géposztályban, s aki az idézett hírportál szerint a Pons-csapatnál köthet ki 2018-ban.

Barbera saját bevallása szerint egyébként már tavaly érezte, hogy problémái lesznek idén a GP16-ossal, amikor a sérült Andrea Iannonét helyettesítette a Ducati gyári alakulatánál: „Idén nagyon sok problémám van ezzel a motorral. Ha keményet fékezek, mindig komoly vibráció jelentkezik. Amikor tavaly Motegiben és Phillip Islanden kipróbálhattam a gépet, mindkétszer elestem a versenyen. Nem éreztem jól magam rajta. Ugyanez a probléma jelentkezett, amikor a tavalyi valenciai futam után újra felülhettem rá. És még 10-12 forduló elteltével is ugyanez a gond, egyszerűen nem tudom rendesen húzni a gázt. Egész évben ez a problémám.”

Mindeközben az Avintia másik motorosa inkább a Superbike-világbajnokság felé kacsingat, ahonnan 2014 végén jött át a MotoGP-be, a francia szavai alapján azonban ő még nem tett le teljesen arról, hogy jövőre is maradhat jelenlegi csapatánál: „Természetesen ez lesz az első, amivel megpróbálkozom, ha itt nem marad helyem. Mindig remekül éreztem magam a Superbike-ban, néhány nagyszerű eredményt is elértem ott, és csak pár éve hagytam el a sorozatot. Ez a második számú világbajnokság, szóval a legjobb opció lenne, ha nem tudok itt maradni.”

Fotók: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: