Jegyek

Az esős ruházat hátráltatta Iannonét Misanóban

MotoGP
Az esős ruházat hátráltatta Iannonét Misanóban
2017.09.12. 09:07
Egészen döbbenetes dolog miatt kellett kiállnia a versenyből a Suzuki olasz motorosának a San Marinó-i Nagydíjon – ráadásul mindeközben újonc csapattársa a remek nyolcadik helyen futott be.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

Misanóban is folytatódott Andrea Iannone elképesztő vesszőfutása a Suzukival: az időmérő edzésen csupán a 21. helyre kvalifikált – még újonc csapattársa, Alex Rins is előtte végzett egy pozícióval –, majd a vasárnapi esős versenyen sem találta a tempót. Végül aztán nem is teljesítette a futamot, még a leintés előtt kiállt a bokszba – elmondása szerint az esős ruházat elszorította a karját, ezért nem tudott megfelelően motorozni:

„Sajnos problémám adódott a karommal” – kezdte értékelését az olasz motoros a Suzuki futam utáni sajtóközleményében. „Úgy döntöttem, felveszem az esős ruházatot a versenyre, az azonban túl szűknek bizonyult, így akadályozta a véráramlást a karomba, ami már két-három kör után dagadni kezdett és merevvé vált, ezért nem tudtam rendesen motorozni. Nem tudtam rendesen gázt adni, majd már a fékeket sem érzékeltem megfelelően. Kár ezért, mert amúgy a gép remekül működött. Sajnálom a Suzukit, mert előnyt kovácsolhattunk volna a körülményekből.”
A Suzuki így sem távozott teljesen csalódottan a San Marinó-i Nagydíjról, Rins ugyanis parádés felzárkózást produkált a mezőny végéről, s végül idei legjobb eredményét elérve a nyolcadik helyen futott be. A fiatal spanyol így nyilatkozott a leintést követően:

„Elégedett vagyok az eredménnyel. Egész hétvégén szenvedtünk szárazon, de az esőben elég jó munkát végeztünk. A start után az utolsó pozícióban találtam magam. A láthatóság hagyott kívánnivalót maga után, mivel az előttem haladók rengeteg vizet vertek fel. Apránként azonban sikerült visszaszereznem néhány pozíciót a saját tempómat diktálva. Láttam, hogy a kilencedik hely elérhető, ezért beálltam az előttem haladó mögé, és ott vártam az utolsó körre, amikor megpróbálkoztam volna a nyolcadik helyezéssel. Viszont az utolsó kanyarokban egy másik versenyző keresztezte az utunkat, ezért teret veszítettem és nem tudtam előrébb lépni. A csapat nagyszerű vizes beállításokat talált, pedig csak a bemelegítő edzés húsz perce állt a rendelkezésükre.”

Fotók: Suzuki Racing
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: