Jegyek

Eldőlt, ki helyettesíti Rossit az Aragóniai Nagydíjon

MotoGP
Eldőlt, ki helyettesíti Rossit az Aragóniai Nagydíjon
2017.09.11. 12:23
Ahogy az várható volt, a Movistar Yamaha hétfőn hivatalos közleményben nevezte meg azt a versenyzőt, aki a szűk két hét múlva esedékes spanyol versenyen felülhet a sérülés miatt hiányzó „Doktor” versenygépére.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

Valentino Rossi augusztus utolsó napján szenvedett lábsérülést, amely miatt kénytelen volt kihagyni hazai, misanói futamát. A Movistar Yamaha ekkor még nem indított senkit a helyén, a szabályok szerint azonban két egymást követő verseny esetén már kötelesek helyettest keresni a hiányzó motorosuk helyére. Néhány napja Lin Jarvis úgy fogalmazott, hogy négy jelöltjük van erre a posztra, s a hangvillások hétfő déli közleménye végül a sajtóhírek alapján is legvalószínűbb versenyzőt, Michael van der Markot nevezte meg a továbbra is lábadozó Rossi helyetteseként az Aragóniai Nagydíjra.

A Superbike-világbajnokságon induló és nemrég a Yamahával a suzukai 8 órást megnyerő hollandnak ugyan nincs MotoGP-s tapasztalata – hogy miért mégis rá esett a választásuk, arról Jarvis beszélt a közleményben: „Valentino balesete után a Yamaha úgy döntött, nem helyettesíti őt a San Marinó-i Nagydíjon, de a következő, aragóniai versenyen már kötelező két versenyzőt indítanunk. Tulajdonképpen elképzelhetetlen, hogy Valentino felépüljön arra a futamra, ezért a Yamaha úgy határozott, keres egy megfelelő helyettest a szerződtetett motorosai közül” – magyarázta a csapatfőnök.
„Mivel korábban Katsuyuki Nakasuga ugrott be Jorge Lorenzo helyére, tavaly pedig Alex Lowes pótolta Bradley Smith-t, úgy döntöttünk, ezúttal Michael van der Marknak kell kapnia a lehetőséget. Sosem egyszerű valakinek a helyére beugrani, különösen akkor, ha Valentino Rossiról van szó, de úgy véljük, Michaelnek megvannak a képességei és tapasztalata ahhoz, hogy helytálljon. Minden támogatást megadunk neki, és a legjobbakat kívánjuk ehhez az izgalmas lehetőséghez. Emellett reméljük, Valentino továbbra is gyorsan gyógyul majd, s a lehető leghamarabb visszaülhet a YZR-M1-esére.”

Természetesen maga Van der Mark már nagyon várja a jövő hétvégi futamot – noha előtte nem is lesz lehetősége kipróbálni a királykategóriás motort: „Nagyon izgatott vagyok, hogy megkaptam a lehetőséget, hogy felüljek a YZR-M1-re az Aragóniai Nagydíjon. Még sosem ültem korábban MotoGP-gépen, szóval ez egy teljesen új élmény lesz számomra. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen érzés lesz egy ilyen motorral versenyezni. Tudom, hogy nem lesz könnyű rögtön egy hivatalos szabadedzésen részt venni mindenféle teszt nélkül. Ugyanakkor nagyon hálás vagyok a Yamahának ezért a lehetőségért: biztos vagyok benne, hogy nagyon sokat fogok tanulni ezáltal” – fogalmazott a holland, aki az idei évtől tartozik a Yamaha kötelékeibe, és jelen pillanatban az összetett pontverseny hetedik helyén áll a Superbike-vb-n, két pozícióval csapattársa, Alex Lowes mögött.

Fotók: MotoGP Media; Yamaha Racing
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: