Jegyek

Csökkentik a bokszutcai sebességet a versenyeken

MotoGP
Csökkentik a bokszutcai sebességet a versenyeken
2017.08.12. 12:57
A múlt heti Cseh Nagydíjon több incidens is történt a motorcserék során, amely után úgy döntöttek, első lépésként 60-ról 40 km/h-ra mérsékelik a bokszutcában megengedett maximális sebességet a futamokon.
 
Ha idén Te is a helyszínen tekinted meg a spielbergi hétvégét, küldd el nekünk rövid élménybeszámolódat vagy a versenyen készült fotódat, mi pedig a legjobbakat megosztjuk honlapunkon vagy Instagram-csatornánkon. A beszámolókat és a képeket az info@p1race.hu címre várjuk! (x)

Egy hete Brnóban újabb ’flag-to-flag’, azaz motorcserés versenyt láthatott a nagyérdemű a MotoGP-ben, a kiállások azonban nem múltak el balesetek nélkül. Andrea Iannone például azért csúszott el, hogy elkerülje az éppen távozó Aleix Espargaróval való ütközést, míg Loris Baz ugyancsak elütötte egy szerelőjét – szerencsére egyik esetnél sem történt sérülés.

Annak érdekében, hogy megelőzzék a hasonló incidenseket, a szervezők igyekeznek néhány szabályváltoztatással csökkenteni a kockázatot. A Biztonsági Tanács pénteki ülésén ez volt az elsődleges téma, s végül arra jutottak az illetékesek, hogy most vasárnaptól kezdve a versenyeken 60 helyett 40 km/h lesz a maximális megengedett sebesség a bokszutcában. Ez az előírás tehát csak a futamokra vonatkozik, a pénteki és szombati edzésekre és időmérőkre nem.

A tegnapi megbeszélésén egyébként felmerült még az is, hogy a Red Bull Ring egyes pontjai, különösen az 1-es kanyar kifejezetten veszélyesek esőben, mivel nagyon gyenge a tapadás a vizes aszfalton: pénteken több bukást is láthattunk a különböző kategóriákban ott. Éppen ezért több versenyző kijelentette, hogy vasárnap nem állnak rajthoz, ha esni fog az eső – szerencsére az előrejelzések szerint ilyesmire nem fog sor kerülni.

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: