Jegyek

Egyelőre nincs veszélyben Lowes apriliás ülése

MotoGP
Egyelőre nincs veszélyben Lowes apriliás ülése
2017.06.12. 15:12
A noale-i gyártó főnöke reagált a néhány napja felröppent pletykákra, miszerint év végén lecserélhetik az újonc versenyzőt: elmondása szerint a brit tehetsége kapcsán nincsenek kétségeik, de valóban fejlődnie kell a szezon második felében.
 
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva. (x)

Sam Lowes az idei szezonban csatlakozott a Gresini Aprilia királykategóriás csapatához, ám eredményei eddig jelentősen elmaradnak a várakozásoktól: miközben csapattársa, Aleix Espargaro többször is megvillant már az edzéseken és a futamokon, a korábbi Supersport-világbajnok a téli tesztek kezdete óta rendre az utolsó helyek egyikén tanyázik.
 
Ennek fényében nem meglepő, hogy a Katalán Nagydíj helyszínén olyan pletykák kezdtek terjedni, hogy az olasz márka megválna a brit motorostól az idény végén. Cal Crutchlow meg is erősítette, hogy az Aprilia egy opció számára, de Andrea Iannone neve is felmerült. Lowes maga úgy érzi, tiszteletlenek vele szemben ezek a híresztelések, az Aprilia MotoGP-főnöke szerint azonban nincs veszélyben a brit ülése – legalábbis egyelőre:
„Sam folyamatosan gyűjti a tapasztalatot és fejlődik, és reméljük, hamarosan jó eredményeket érhet el” – nyilatkozta Romano Albesiano a bikesportnews.com szakoldalnak. „Szeretnénk megvárni, hogy ez a javuló tendencia a szezon második felére is kitart-e, s különösen a következő évre. Jelenleg Sam jelenti a prioritást, de látnunk kell, hogyan fejlődik az évad során, különben más lehetőségeket is mérlegelnünk kell. Hiszünk abban, hogy megadjuk a lehetőségeket a fiatal tehetségeknek, s ez volt a helyzet Sam esetén is. A tehetsége kapcsán sosem merültek fel kétségek.”
 
Albesiano egyébként nemcsak Lowesről, hanem a motor fejlődéséről is beszélt: „Figyelembe véve, hogy ez még csak egy másfél éves projekt, kielégítők az eredmények, ugyanakkor még csak az út felén járunk” – fogalmazott a főnök, hozzátéve, hogy folyamatosan tesztelnek új fejlesztéseket: a barcelonai hétvégén például Espargaro egy új generációs gyorsváltót használt.

Fotók: Gresini Aprilia
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: