Jegyek

Vinales: „Nem a motorral van a probléma”

MotoGP
Vinales: „Nem a motorral van a probléma”
2017.06.11. 19:03
Bár a bajnoki pontversenyt továbbra is a fiatal spanyol vezeti, csapatával együtt teljesen tanácstalanul állnak a Katalán Nagydíjon nyújtott felejthető teljesítményük előtt.
 
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva. (x)

Maverick Vinales ugyan már három versenyt nyert a MotoGP 2017-es szezonjában, most mégsem lehet túlságosan elégedett, Barcelonában ugyanis még a jerezi teljesítményénél is rosszabbul szerepelt: mindössze a 10. pozícióban ért célba, s noha maradt a pontverseny élén, előnye hét pontra olvadt a bő egy héten belül második győzelmét arató Andrea Doviziosóval szemben. A hangvillások egész hétvégén szenvedtek a katalán hőségben és a rosszul tapadó pályán, ám ennek okát maga a versenyző sem tudta pontosan megfogalmazni a leintést követően:
 
„Nem igazán tudom. Délelőtt 15 körös gumikkal futottam 1:46,1-es időt. Most délután friss abroncsokon 1:46,7-nél már majdnem elestem” – magyarázta a Motorsport.com szakoldalnak nyilatkozva. „Nem értem, nem igazán tudok mit mondani. Minden nap ugyanezt kell hajtogatnom. A motorunk jó, ennyit tudok mondani. Jó volt Katarban és Argentínában is. Minden versenyen rendben volt a váz, de ez most nem olyan. A probléma nem a motorral van. Nagy dráma számomra, hogy mások problémái előtt még a 16. helyen is álltam, mivel hazamegyek, és fogalmam sincs, mi történt. Nem vagyok igazán motivált, pedig rengeteg verseny van még. Ez nem csak a mai futam eredménye miatt van, hanem több versenyé miatt is.”
 
A gyári istálló tanácstalanságát erősítheti, hogy mindeközben márkatársaik, a Tech3 Yamahát képviselő Johann Zarco és Jonas Folger az elfogadható ötödik és hatodik helyeken értek célba, miközben Valentino Rossi is csupán nyolcadik lett. „Óriási a kavar a fejemben, mert nem tudom, mit csinálok rosszul” – fogalmazott Vinales. „Ugyanúgy csinálok mindent, mint Katarban, Argentínában és a többi versenyen. Ugyanúgy motorozom. A csapat sem érti, mi történt ma és más helyszíneken. Argentínában 1:39,7-es futottam a bemelegítésen, aztán 1:39,6-os köröket a futamon. Mugellóban 1:47,2-t értem el reggel, aztán 1:47,6-okat a versenyen. Itt 1:46,1-es időm volt a warm upról, de délután csak 1:46-os körre voltam képes. Egyre. Ez bámulatos. Nem értem az egészet.”

Fotó: Yamaha Racing
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: