Jegyek

Dovizioso szerint nem reális a két egymást követő győzelem

MotoGP
Dovizioso szerint nem reális a két egymást követő győzelem
2017.06.11. 18:36
Az olasz úgy véli, a Katalán Nagydíj nem elsősorban a tempóról szól, s hiába zárkózott fel hét pontra a vb-éllovas Maverick Vinales mögé, elmondása szerint nem erre, hanem a motor gyengeségeire kell koncentrálniuk.
 
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva. (x)

Azok után, hogy Andrea Doviziosónak bő kilenc évet kellett várnia arra, hogy a múlt héten végre megszerezze első száraz pályás győzelmét Mugellóban, alig hét nappal később már a második ilyen sikerét ünnepelhette Catalunyában. A ducatis motoros hamar felzárkózott az élbolyra, könnyedén tartotta a Hondák tempóját, majd a futam utolsó harmadában el is lógott tőlük, karrierje negyedik MotoGP-s elsőségét szerezve. Az olasz azonban ennek ellenére sem szállt el magától.
 
„Nem akarok most panaszkodni, de még mindig fejlődnünk kell néhány téren” – kezdte értékelését Dovizioso, akinek szavait a Motorsport.com szakoldal idézi. „Mugello egy nekünk kedvező pálya, így volt ez már tavaly és előtte is. Az egy teljesen más sztori, mindenesetre idén a leggyorsabbak voltunk.”
„A mai verseny azonban nagyon furcsa volt, és egyáltalán nem a sebességről szólt. Senki sem tudta igazán nyomni, mert a gumiknak nem volt tapadása. Az egyenesben pedig előnyöm volt, mivel erősebb a motorunk. Szóval szerintem ez sajnos nem realitás. Még mindig találnunk kell megoldást néhány dologra, kanyarodás terén például ugyanaz a helyzet, mint négy futammal korábban. Nem akarok negatívan nyilatkozni, csak realista vagyok.”
 
Dovizioso a duplájával a második helyen áll a vb-tabellán, ráadásul hét pontra csökkentette lemaradását a ma csak tizedik Maverick Vinales mögött, az olasz szerint azonban inkább a Ducati gyengeségeire kell koncentrálniuk, nem az összetett állására: „Ha a bajnokságért akarunk küzdeni, ahogy hosszútávon az is a célunk, akkor még fejlődnünk kell. Néhány versenyen 25 másodpercre vagyunk a győztestől, így nincs esélyünk, mert túl erősek az ellenfelek. Realista vagyok, nem izgulom túl a dolgot. Még hiányzik pár dolog, ezekre koncentrálunk, s nem pedig a bajnoki tabellára vagy az éllovashoz képesti hétpontos hátrányra.”

Fotók: Ducati Corse
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: