Jegyek

Marquez: „Nagyobb volt rajtam a nyomás, mint egy bajnoki...

MotoGP
Marquez: „Nagyobb volt rajtam a nyomás, mint egy bajnoki döntőn”
2017.06.11. 17:50
A hétvége folyamán ötször is balesetező spanyol vállán óriási volt a teher a Katalán Nagydíj rajtja előtt, összességében mégis bizakodva távozhat Barcelonából, hiszen második helyével feljebb zárkózott a pontversenyben.
 
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva. (x)

Rendkívül felemásan alakult Marc Marquez katalán hétvégéje a verseny előtt, hiszen bár a tempója nagyrészt rendben volt, összesen öt alkalommal bukott az edzések során. A versenyen aztán állva maradt, sőt Andrea Dovizioso mögött a második helyen futott be, de maga a hondás is elismerte, hogy nem volt teljesen nyugodt a rajt előtt:
 
„Ha őszinte akarok lenni, a verseny előtt jóval nagyobb nyomást éreztem, mint amikor az utolsó futamon küzdök a bajnoki címért” – nyilatkozta a BT Sport kameráinak. „Azok után, hogy ötször elestem a hétvégén… ha megnézzük, mindegyik bukás egy kör után jött. Nagyon nehéz volt a helyzet, és tudtam, ha nem érek célba, az emberek és az újságírók ezzel fognak zaklatni. Mindenesetre pont ezekben a helyzetekben kell jól teljesítened. Erősnek kell maradnod. A versenyen óvatos voltam, de természetesen nyomtam, mint mindig.”
Marquez saját bevallása szerint egy ideig csapattársa, Dani Pedrosa stílusát próbálta utánozni, ami be is jött, Dovizioso és a Ducati egyenesbeli tempójával azonban egyikük sem tudott mit kezdeni: „A stílusomhoz képest nagyon finoman motoroztam, és az ilyen gyenge tapadású körülmények között Dani az egyik legjobb szokott lenni. Ma úgy döntöttem, hogy lekövetem az ő íveit, aztán néhány körön keresztül a saját stílusomban megyek majd. Dovi mögött tudtam maradni, de az egyenesben túlságosan lemaradtunk, nem tudtunk mit tenni ez ellen. Nagyszerű munkát végzett.”
 
A regnáló világbajnok mostani eredményével 23 pontra felzárkózott a ma csak tizedik Maverick Vinales mögé, ezzel újra harmadik a tabellán – összetettbeli esélyeiről így beszélt a repsolos: „Nagyon hullámzó ez a szezon. Biztató, hogy a Yamaha számára is van néhány pálya, ahol szenvednek. Viszont mi még mindig több helyszínen vagyunk bajban, mint ők. Tovább kell dolgoznunk, mert hiszem és tudom, hogyha újra ráérzek a motor elejére, akkor nagyon erős leszek” – idézi szavait a Motorsport.com szakoldal.

Fotók: Repsol Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: