Jegyek

Könnyülnek a Hondák a Nordschleifére

WTCR
Könnyülnek a Hondák a Nordschleifére
2017.05.19. 13:21
Kiadták a túraautó-világbajnokság jövő hétvégi németországi fordulójára érvényes kompenzációs súlyokat: Michelisz Norbiék tíz kilóval könnyebbek lesznek a Zöld Pokolban, mint voltak a Hungaroringen.
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus első hétvégéjén megrendezésre kerülő Cseh Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megvásárolhatod a belépőjegyedet a jegyshopunkon keresztül a MotoGP brnói futamára! (x)

Úgy tűnik, az első három forduló összesített időeredményei alapján nem a Honda számít az etalonnak a WTCC-ben, ugyanis a legendás 25 kilométeres pályán már nem a maximális 80 kilós pluszsúlyt kell magukkal cipelniük, hanem „csak” 70-et – ez alighanem jórészt a hungaroringi időmérőn látott szenvedésüknek is köszönhető.
 
A Volvók ellenben maradnak a maximumon, sőt csatlakoznak hozzájuk a Citroënek is, részben Rob Huff magyarországi pole-pozíciójának és leggyorsabb körének köszönhetően. Ráadásul a Chevrolet-k is nehezebbek lesznek, a Cruze-ok ugyanis idén először szintén kapnak ballasztot, méghozzá 30 kg-ot. Ez azt is jelenti, hogy a Nordschleifén mindössze a Ladák fognak a gyári minimumsúlyon futni.
 
Kompenzációs súlyok – Nordschleife:
Volvo S60 TC1: +80 kg
Citroën C-Elysée WTCC: +80 kg
Honda Civic WTCC: +70 kg
Chevrolet RML Cruze: +30 kg
Lada Vesta WTCC: +0 kg

Fotó: WTCC Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: