Jegyek

Újabb pontszerzés a cél az ADAC Junior Cup második...

Egyéb motorsport
Újabb pontszerzés a cél az ADAC Junior Cup második versenyhétvégéjén
2017.05.18. 19:35
A 220 Volt H-Moto Team két ifjú motorosa, Kakuszi Ádám és Somosi Alexander a hétvégén folytatja szereplését az egyik legerősebb nemzetközi utánpótlás sorozatban, a német ADAC Junior Cup-ban. Ezúttal Oschersleben ad otthont a viadalnak – az Endurance-vb betétfutama –, ahol mind Alex, mind pedig Ádám az asseni bravúros szereplést követően újabb pontszerzéssel szeretné zárni a máso
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus első hétvégéjén megrendezésre kerülő Cseh Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megvásárolhatod a belépőjegyedet a jegyshopunkon keresztül a MotoGP brnói futamára! (x)

A 220 Volt H-Moto Team ifjú tehetségei ezúttal az oscherslebeni ringen gurulnak pályára – az Endurance-vb betétfutama –, hogy folytassák szereplésüket az idei ADAC Junior Cup sorozatban. Az asseni idénynyitón egyaránt pontszerzőként záró Kakuszi Ádám és Somosi Alexander – utóbbi a 8., míg előbbi a 12. helyen végzett – a hétvégén újfent olyan pályán motorozik, ahol eddig még nem versenyzett, sőt, Ádám még sosem motorozott itt. Alex ugyanis az elmúlt héten tesztelt a német ringen, így némi előnyben várhatja csapattársához képest a versenyhétvégét. Kicsit könnyíti a helyzetüket, hogy ezúttal az asseni versennyel ellentétben legalább lesz lehetőségük megismerni a német aszfaltcsíkot a pénteki szabadedzés során. Mindkét fiatal jó formában várja az újabb megmérettetést – ráadásul két futamot is teljesítenek majd –, és abban bíznak, Assen után Oscherslebenből is fontos pontokkal távoznak.
"Mivel eddig még sosem mentem ezen a pályán, úgy döntöttünk a múlt héten, hogy részt veszünk egy pályanapon, hogy legalább megismerjem a következő versenyem helyszínét. A teszt annak ellenére hasznosnak bizonyult, hogy mindössze háromszor tudtam a pályára felmenni, de így legalább annyi pályaismerettel már rendelkezem, hogy a pénteki edzésen a beállításokkal is tudunk majd foglalkozni. Bízom abban, hogy ezúttal előrébb tudok mindkét versenyen végezni, mint az asseni szezonnyitón, és ezzel előrébb léphetek majd az összetettben” – jelentette ki Somosi Alexander.
Csapattársa, Kakuszi Ádám is tesztelhetett – igaz, ő itthon –, ráadásul örül annak, hogy ezúttal két versenyt rendeznek a hétvégén, amire a motorozás mellett fizikai edzésekkel készült: „Még nem mentem ezen a pályán, de számtalan videót megnéztem német ringről, és a belső kamerás felvételek alapján próbáltam meg memorizálni a kanyarok sorrendjét. A videózás mellett kemény erőnléti edzésekkel is készültem a hétvégére. A tervek alapján az első szabadedzésen megpróbálom megismerni a lehető legjobban a pályát, míg utána szeretnék folyamatosan gyorsulni. Mindenképpen szeretnék előrébb végezni az asseni helyezésemnél, a célom egyértelműen a legjobb tíz közé kerülés. Annak örülök, hogy két futamon is rajthoz állhatunk, hiszen így lesz lehetőségem a maximumot kihozni magamból” – mondta Kakuszi Ádám.

Írta: Molnár Ádám; Fotók: Nico Schneider, H-Moto Team
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: