Jegyek

Folger szeretne a top10-ben zárni a szezonnyitón

MotoGP
Folger szeretne a top10-ben zárni a szezonnyitón
2017.03.18. 09:09
Az előszezon egyik legnagyobb meglepetése tisztában van vele, hogy egy versenyhétvége teljesen más, mint egy teszt, de csapattársával, Johann Zarcóval együtt szeretnék erős teljesítménnyel megkezdeni újonc évüket a MotoGP-ben.
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus első hétvégéjén megrendezésre kerülő Cseh Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megvásárolhatod a belépőjegyedet a jegyshopunkon keresztül a MotoGP brnói futamára! (x)

A Tech3 Yamaha bátor döntést hozott, amikor úgy határoztak, hogy az egyaránt a Moto2-ből érkező Johann Zarco, Jonas Folger párossal kezdik meg a 2017-es idényt, ám a tesztek alapján úgy tűnik, jó lóra tettek. Mindkét újonc kiválóan teljesítettek a téli felkészülés során, de némi meglepetésre különösen a német brillírozott: nem egyszer a közvetlen élmezőnyben végzett az eredménylistákon, ráadásul a hosszú etapjai is kifejezetten meggyőzőek voltak. Amikor arról kérdezték, hogy elérhetőnek tart-e egy top10-es eredményt a jövő hétvégén sorra kerülő évadnyitó Katari Nagydíjon, így felelt Folger:
 
„Bízom benne, nem érzem elképzelhetetlennek. Meglátjuk, mire leszünk képesek a versenyhétvégén, mert az mindig egy új történet” – idézi szavait a Motorsport.com. „De a téli felkészülésünkkel elégedettek lehetünk, és készen állunk a szezonra. A Phillip Island-i bukásom után kicsit visszaesett az önbizalmam, de azóta egyre jobban érzem magam a motoron, különösen a versenyszimulációk során. Kezdem egyre jobban megérteni a motort: főleg változó körülmények között tudok nagyon gyorsan alkalmazkodni. Nyolc-kilenc kör után eléggé visszaesik a gumik teljesítménye, de után elég konstans tudtam maradni.”
 
Csapattársa, a kétszeres Moto2-es világbajnok Zarco nem akar meglepetésember lenni, de elismeri, hogy komoly lehetőségek rejlenek a 2016-os specifikációjú Yamaháikban: „Nem számítok arra, hogy meglepetést okozzak, egyszerűen csak igyekszem a legjobb munkát végezni és elégedetten zárni a hétvégét. Jobb, ha egész évben erősen teljesítünk, mintha egyszer okozunk meglepetést, ezért igyekszem nem elszállni és csak arra koncentrálok, hogy jó munkát végezzen a versenyhétvégén. Fantasztikus potenciál rejlik ebben a Yamahában, ha pedig közel tudok lenni a legjobbakhoz, az mosolyt csal az arcomra és komoly motivációt jelent.”

Fotók: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: