Jegyek

Iannone Vinales stílusát próbálja utánozni a Suzukin

MotoGP
Iannone Vinales stílusát próbálja utánozni a Suzukin
2017.03.16. 18:29
Felemás tesztidőszakot teljesített a Ducatitól a „kékekhez” átigazoló olasz pilóta és csapata, ám a katari gyakorlás legvégén ráéreztek valamire, amelynek köszönhetően jelentős előrelépést tettek kiegyensúlyozottság terén.
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus első hétvégéjén megrendezésre kerülő Cseh Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megvásárolhatod a belépőjegyedet a jegyshopunkon keresztül a MotoGP brnói futamára! (x)

Remekül kezdte a teszteket Andrea Iannone a Suzukinál: Sepangban kifejezetten biztató időket ment a Ducatitól kényszerűségből elküldött versenyző. Phillip Islanden és főleg Katarban azonban beleszürkültek a középmezőnybe, így egyelőre talán az ő teljesítményüket övezi a legtöbb kérdőjel. Az olasz motoros elárulta: összességében se nem boldog, se nem szomorú a téli holtszezont követően, de azt elismerte, hogy rendkívül nehéz dolga van, ha ki akarja hozni a maximumot a „kékek” gépéből.
 
„Megpróbálok gyorsan alkalmazkodni a motorhoz, de ahhoz, hogy gyors legyek vele, Vinaleséhez hasonló stílusra van szükség” – magyarázta még a katari teszt szombati napján Iannone, akinek szavait a Motorsport.com szakoldal. „Próbálom utánozni, de az a stílus nem igazán természetesen számomra. Sosem fékez kanyarodás közben, amikor már be van dőlve, csak amikor még fel van egyenesedve a motor, inkább vár egy kicsit, és utána gyorsít ki.”
 
Iannone ugyanakkor optimistán zárta a katari tesztet, amelynek utolsó óráiban nagyot léptek előre, még ha ez a tabellán nem is látszott: „A végén valami fontosra jöttünk rá. Az utolsó három köröm mind 1:55-ös volt, amire a három nap során egyszer sem volt példa addig. Még mindig küzdünk egy kicsit a chatteringgel, főleg a 6-os kanyarban, ahol egyszerűen nem tudok úgy fékezni, ahogy szeretnék. De fejlődtünk kiegyensúlyozottság és a fékek kezelését illetően. Ez hatalmas előrelépés.”
 
Fotó: Suzuki Racing
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: