Jegyek

Vinales: „Fejlődnünk kell, ha fel akarjuk venni a versenyt...

MotoGP
Vinales: „Fejlődnünk kell, ha fel akarjuk venni a versenyt Marquezzel”
2017.02.15. 19:29
A Valenciában és Sepangban is leggyorsabbnak bizonyuló spanyol szerint javítaniuk kell a hosszútávú tempójukon, ha tartani akarják a lépést a Repsol Honda világbajnokával. A gyorskörében azonban még nagyon sok maradt.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Maverick Vinales mindenkit lenyűgözött azzal, milyen gyorsan felvette a ritmust új csapatánál: a tavaly novemberi valenciai teszten rögtön ő volt a leggyorsabb, s két hete Sepangban is ő végzett az összesített tabella élén. A Phillip Island-i gyakorlás első napjának végén a negyedik pozíciót foglalja el, ám sokáig második volt, Valentino Rossi és Andrea Iannone csak az utolsó pillanatokban ugrottak be elé. A Yamaha spanyolja azonban nem elsősorban az egykörös sebességével foglalkozik, hanem a versenytempójával – márpedig ebben ugyanúgy a Repsol Honda címvédőjét érzi a legerősebbnek, mint Rossi:
 
„Rengeteg dolgot teszteltünk, és nehéz volt egy gyorskört futni. De örülök, mert a végén sokat javíthattam volna a köridőmön, de ezt az utolsó napra tartogatjuk. Ami a tempónkat illeti, gyorsnak érzem magunkat. Marc azonban nagyon erős ebben a tekintetben, ezért fejlődnünk kell. Nem vagyok túl messze tőle, de nem is vagyok teljesen elégedett. Malajziában bámulatos hosszú etapot teljesített Marc, szóval fejlődnünk kell, ha fel akarjuk vele venni a versenyt” – idézi Vinales szavait a Motorsport.com szakoldal.
 
A korábbi Moto3-as világbajnok eddig elsősorban a gyorsköreivel hívta fel magára a figyelmet, s bár ma épp csak befért másfél perc alá, Vinales úgy érzi, ha a körülmények is adottak lesznek, akár 1:28-as időre is képes lehet: „Szélesen fordultam a gyorskörömön, ráadásul a legszelesebb időszakban futottam. A második szektorom igencsak lassúra sikerült, ezért úgy érzem, kisebb széllel és kevesebb üzemanyaggal 1:29 alá kerülhetek. Marc mindig gyors a második szektorban, ezért arra kell koncentrálnunk, hogy ott jól menjünk. Csütörtökre nincs sok tesztelnivalónk, így foglalkozhatunk a tempóval.”
 
Fotó: Yamaha Racing
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: