Jegyek

Rossi elárulta, miben kell fejlődniük Marquezhez képest

MotoGP
Rossi elárulta, miben kell fejlődniük Marquezhez képest
2017.02.15. 11:02
Merthogy őt tartja egyelőre a leggyorsabbnak a tesztek alapján: hiába végzett Valenciában és Sepangban is az élen a Yamaha új szerzeménye, Maverick Vinales, a „Doktor” átlát a szitán.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Valentino Rossi második helyen zárta a Phillip Island-i teszt első napját, szűk két tizeddel elmaradva az éllovas Marc Marqueztől, így a téli holtszezon folyamán először tudott új csapattársa, Maverick Vinales előtt végezni. Az olasz ugyanakkor tisztában van vele, hogy a nap végén friss gumikon érte el a legjobb körét, s nem ez az az aspektus, amellyel elsősorban foglalkoznia kell a Yamahának:
 
„Elégedett vagyok, mert elég rosszul kezdtük a napot, nagyon sokat szenvedtünk” – nyilatkozta Rossi, akit a crash.net szakoldal idéz. „Nem éreztem jól magam a motoron, valahányszor is igazán húzni akartam a gázt. A szünetben ellenőriztük az adatokat, a csapat pedig remekül dolgozott. Javítottunk a motoron, délután pedig már versenyképesebb voltam. A végén jó kört futottam az új gumikon, a második hely rendben van. Nem rossz, hogy már az első nap 1:29.6-os értünk el, de még rengeteg dolgunk van, különösen a használt gumis tempónkat illetően. Ezért reméljük, hogy a következő napokban is jó időjárás lesz, mert dolgoznunk kell ezen és a motort is jobban ki kell ismernünk.”
Rossi egyébként nem csapattársában látja a fő veszélyt: „Vinales Valenciában és Sepangban is nagyon erős volt, de ha alaposabban átnézzük az időket, Marquez volt a gyorsabb” – mutatott rá a „Doktor”. „Így volt ez Valenciában, Sepangban és ma is. Szóval szerintem őt kell legyőznünk, főleg a hosszútávú tempó tekintetében. Ő mindig nagyon erős tempóra képes, ezért ezen az aspektuson kell dolgoznunk.”
 
Arra a kérdésre, hogy szerinte a Honda altat-e azzal, hogy még mindig inkább a problémákat emelik ki nyilatkozataikban, így felelt a kilencszeres vb-első: „Nyilván mindig próbálod negatívabban beállítani az eredményeket, így próbálva meglepetést szerezni Katarban. Ami engem illet, én már most tudom, hogy ő a leggyorsabb” – fogalmazott Rossi.
 
Az olasz egyébként továbbra is folyamatosan a két váz összehasonlításával van elfoglalva a teszten, s bár elmondása szerint már most elégedett az újjal, de még mindig nem döntötték el teljesen, melyik verziót használják majd, így csütörtökön újabb teszt vár rájuk ilyen szempontból. A Movistar Yamaha csapatigazgatója, Massimo Meregalli hozzátette: emellett a fő feladatuk a Phillip Island-i teszten egy versenyszimuláció teljesítése, amellyel reményeik szerint már holnap megpróbálkozhatnak majd.

Fotók: Yamaha Racing
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: