Jegyek

A Triumph lehet 2019-től a Moto2-es motorbeszállító

Moto2
A Triumph lehet 2019-től a Moto2-es motorbeszállító
2017.01.08. 12:51
A Honda szerződése 2018 végén lejár a gyorsasági motoros világbajnokság középső géposztályával, s egybehangzó sajtóértesülések arról szólnak, hogy a Triumph veheti át a japán gyártó helyét.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Amióta a Moto2 2010-ben leváltotta a korábbi 250 köbcentis kategóriát a gyorsasági motoros vb-n, végig a Honda volt a géposztály hivatalos motorbeszállítója. A gyártó ugyan tavaly meghosszabbította a szerződését, így 2018 végéig ők látják el CBR600RR-es blokkokkal a mezőnyt, ám miután a japánok leállnak ennek a típusú sportmotornak a gyártásával, világossá vált, hogy 2019-től átadják a helyüket másnak.
 
A FIM ennek megfelelően meg is nyitotta a lehetőséget az esetleges pályázók előtt. Az a kezdetektől fogva nyilvánvaló volt, hogy a Moto2 továbbra is egyenmotorokkal fog operálni, ellenkező esetben ugyanis a csapatok vélhetően fellázadtak volna, hiszen így egyrészt alacsonyabbak a költségek, másrészt papíron kiegyenlítettebbek az erőviszonyok is. A hírek szerint a Kawasaki, az MV Agusta és a Triumph voltak esélyesek arra, hogy a Honda helyébe lépjenek, most pedig egybehangzó sajtóértesülések arról számolnak be, hogy utóbbi lesz a befutó.
 
A Speedweek szerint a Triumph egy új, 750 köbcentis, háromhengeres motorblokkot kínál fel az alakulatoknak, amely a Daytona 675R-en alapulhat, más spekulációk szerint viszont egy új 765 köbcentis blokk jöhet számításba, amelyet idén fognak bemutatni. Mindenesetre az megnyugtató, hogy úgy tűnik, a Honda döntése ellenére is biztosítva lehet a középső géposztály hosszútávú jövője.

Fotó: Triumph
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: