Jegyek

Crutchlow nem ragaszkodik görcsösen egy újabb gyári üléshez

MotoGP
Crutchlow nem ragaszkodik görcsösen egy újabb gyári üléshez
2017.01.07. 19:39
Az LCR Honda brit motorosa jól érzi magát jelenlegi alakulatánál, s csak akkor szerződne ismét egy gyári istállóhoz, ha azok megfelelő ajánlattal állnának elő. A kétszeres királykategóriás futamgyőztes a gyakori baleseteiről is beszélt.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Cal Crutchlow 2011 óta tagja a MotoGP mezőnyének, s azóta több csapatnál is megfordult, ám gyári színekben mindössze egyetlen szezon során, 2014-ben versenyzett, méghozzá a Ducatinál. A brit teljesítménye azonban elmaradt a várakozásoktól: mindössze egyetlen dobogós helyezésre futotta a bolognaiaknál. Ezzel szemben a Tech3 Yamahánál is többször befért a legjobb háromba, az LCR Hondánál pedig tavaly két futamgyőzelmet is szerzett.
 
A legtöbb versenyző álma, hogy gyári csapatnál versenyezzen, Crutchlow azonban saját bevallása szerint már nem ragaszkodik ehhez: „Szeretnék-e újra gyári versenyző lenni? Ha adódik a lehetőség, akkor igen, de a megfelelő gyártónak kell megfelelő ajánlattal előállnia ehhez. Olyannak kell lennie, ami érdekel, de elégedett vagyok azzal, amivel most rendelkezem” – nyilatkozta az Autosport.com megkeresésére. „Gyorsabbá tenne-e egy gyári ülés? Nem tudom, de az biztos, hogy könnyebb lenne úgy az élet.”
„Nem tudom, mit hoznak a következő évek” – folytatta a pilóta. „Ha őszinte akarok lenni, ha most két hét múlva úgy kelnék fel, hogy nem akarok többet motorversenyezni, akkor megtehetném. Ez ilyen egyszerű. Van elég pénzem a bankban ahhoz, hogy akár most abbahagyjam, s a családom kényelmesen éljen, de imádom, amit csinálok.”
 
A 31 éves motoros a gyorsasága mellett arról is híres, hogy rengetegszer bukik: 2016-ban ő szenvedte el a legtöbb balesetet a királykategóriában. Crutchlow-t azonban ez nem zavarja: „Még jelenleg is gyorsulok, de amúgy nem érzek különbséget a két évvel ezelőttiekhez képest. Kicsit jobban fáj a testem a bukások után, de ez már csak ilyen. Rengetegszer elestem, mégis nagyszerű pályafutásom van. Nem szeretek balesetezni, de ez a versenyzés része. Nem én vagyok a világ legtöbb tehetséggel megáldott motorosa. A testem talán nincs már a legjobb formában, és az évek is múlnak, de nem izgatnak a bukások: csak felkelek és még gyorsabb leszek.”

Fotók: zimbio
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: