Jegyek

Miért nézi meg Rossi a Moto3-as versenyek rajtját?

MotoGP
Miért nézi meg Rossi a Moto3-as versenyek rajtját?
2017.01.05. 18:09
A kilencszeres világbajnok hosszú évek óta megnézi a legkisebb géposztály futamainak első pillanatait – az olasz motoros most lerántotta a leplet arról, mi az oka ennek a rituálénak.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

A gyorsasági motoros világbajnokság fordulóinak vasárnapi programja általában a Moto3-as futamokkal kezdődik a bemelegítő edzések után, Valentino Rossi pedig rendre feltűnik a bokszutca falán a start előtti másodpercekben, hogy megnézze a legkisebbek rajtját. A televíziós közvetítés is általában megmutatják a „Doktort”, aki most a bikesportnews.com szakoldalnak elárulta, miért is tekinti meg a Moto3-asok versenyének első pillanatait:
 
„Nekem is vannak versenyzőim a mezőnyben” – mutatott rá egy nyilvánvaló tényre az olasz, aki így folytatta: „De nem ez az egyetlen ok. Ha kimész oda, akkor kezded el érezni a rajtrács illatát, s átérezni, mi is vár rád néhány órán belül. Emellett ekkor tudod megfigyelni, milyen hangulatban vannak azok a marsallok, akik a rajtlámpákat és a kockás zászlót kezelik. Valamikor kettő és öt másodperc között alszanak ki a lámpák, erről kaphatsz egy képet első kézből.”
 
„Aztán azt is megnézheted, hogy a mezőny előtt a piros zászlót tartó ember milyen gyorsan megy le a rajtrácsról. A piros zászló felmutatása és a lámpák kialvása közötti időben számos dolgot csinálsz például a kuplunggal, illetve akkor rakod sebességbe a motort, és nem hagyhatod sokáig abban, így rendkívül fontos, hány másodperc telik el a két esemény között”
– magyarázta Rossi, aki néhány hónap múlva immár a 22. világbajnoki idényének vág majd neki.

Fotó: crash.net twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: