Jegyek

Lorenzo: „Nem kell változtatnom a stílusomon a Ducati...

MotoGP
Lorenzo: „Nem kell változtatnom a stílusomon a Ducati miatt”
2017.01.04. 18:40
A spanyol saját bevallása szerint tudta, hogy gyorsan fog alkalmazkodni a bolognaiak versenygépéhez, s a valenciai teszt tapasztalatai alapján úgy érzi, nem kell radikálisan változtatnia a motorozásán.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Jorge Lorenzo tavaly áprilisban jelentette be, hogy kilenc év után elhagyja a Yamahát, s idén már a Ducatinál fogja húzni a gázt. A királykategóriában három világbajnoki elsőségig jutó motoros eddig csak a hangvillások gépét vezethette pályafutása során, a bolognaiak motorja pedig a legtöbb szakértő szerint az egyik legnehezebben és legkomolyabb fizikai igénybevétellel járóan vezethető masina. Sokan kételkedtek is abban, hogy miképp tudja majd megülni a Desmosedicit a rendkívüli sima stílusáról ismert Lorenzo, ám a spanyol saját elmondása szerint könnyen vette az akadályt:
 
„Meggyőződésem volt, hogy nem fogom megváltoztatni a stílusomat annak ellenére sem, hogy egy Ducatin fogok ülni, és valóban nem is fog kelleni” – nyilatkozta a 29 éves pilóta a Motorsport.com szakoldalnak. „Néhány apróságon talán változtatok és fejlesztek kicsit, de nem kell stílust váltanom a motor miatt. Tudtam, hogy gyorsan fogok alkalmazkodni a Ducatihoz, akármilyen motor is fogadjon, bár azt nem tudtam, milyen gyorsan. Tudtam azt is, hogy viszonylag gyors leszek és kényelmesen fogom érezni magam, és ez így is történt.”
 
Lorenzo azt is cáfolta, hogy fizikai nehézségekkel járni a Ducati vezetése – példaként az olaszokkal eddig egyedül vb-címet nyerő Casey Stonert hozta fel: „Stoner alacsonyabb és vékonyabb volt nálam, kevesebb izomtömeggel is rendelkezett, a motor mégis elég mozgékony volt alatta. Nem fáradt el, és egészen a végéig kiegyensúlyozottan gyors tempót tudott diktálni. A végén úgyis a motor karakterisztikájától és a vezetési stílustól függ minden” – mondta a spanyol, aki egyébként új edzővel vág majd neki a szezonnak, miután Marc Rovira immár Pol Espargaro felkészülését fogja segíteni.
 
Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: