Jegyek

B3 Racing: Kemény csaták, Borkovic közel a dobogóhoz

TCR
B3 Racing: Kemény csaták, Borkovic közel a dobogóhoz
2016.10.01. 12:32
A szokásosnál is nehezebbnek ígérkezett a sepangi második futam a B3 Racing Team számára, hiszen Dusan Borkovic és Tassi Attila előtt közvetlenül Comini, Vernay és Oriola, azaz a bajnokság éllovasai álltak a rajtrácson – íme, a magyar csapat beszámolója a szombati viadalról.
 
A Szingapúrban a TCR-ben új márkaként debütáló Ford Focus rögtön elfüstölt közvetlen a felvezető kör előtt a rajtrácson, olajjal beterítve a boxutca felöli sávot. A melegítő kör után a rajtrács tiszta felén 20 percet várakoztak az autók, amíg a pályamunkások felszórták és megtisztították a szennyezett részt. Ez a hatalmas hőségben nem tett jót sem az autóknak, sem a pilótáknak.

15:53-kor rajtolt el a mezőny a szokásostól eltérően repülőrajttal a safety car felvezetésével. A 2. körben Comini és Morbidelli csatázott nagyot. A párharcot Comini nyerte. Ezzel egyidejűleg Tassi feljött Dusan Borkovic mögé a 12. helyre.

A 4. körben a folyamatosan előző Comini kiforgatja a Sritrait amiért később áthajtásos büntetésben részesítik, eközben Homola Vernay ellen védekezik az 5. helyért. A következő körben Grachev, Colciago és Borkovic szinte vonatként összecsatlakozva veszik be az egyik kanyart többszöri koccanással növelve az izgalmakat. Borkovic kiszáll a vonatozásból szerencséjére, mert egy kanyar múlva Colciago és Grachev további csatájának eredménye újabb ütközés, amely mindkettőjük versenyének végét jelenti.

Ennek eredménye újabb safety car lett a 6. körben. A mezőny újra összeáll, felzárkózik az élen menőkre. A 7. körben Tassi Attila és Borkovic ér össze egy házon belüli előzési kísérletnél. A koccanás Tassi kicsúszását eredményezte, visszaesett a 13. helyre. A verseny további része még nagyobb izgalmakat hozott. Homola és Borkovic közé beékelődött Oriola, aki az egész hétvégén nagy harcokat vívott Homolával, amiben eddig Homola húzta a rövidebbet.

Miközben Oriola vívta a csatáját Homolával, Borkovic sem maradt tétlen, Vernay-jel oda vissza előzték egymást. Borkovic nyerte a csatát és újra a Homola-Oriola párharc került a középpontba. Hatalmas küzdelem bontakozott ki közöttük, amit Borkovic kihasznált és megelőzve őket előre lépett két helyet egy előzéssel.

A Homola-Oriola párharcban ezen a versenyen most Mato Homola bizonyult keményebbnek és egy nagyobb koccanás következtében a bukótérbe tessékelte Oriolát. Sajnos a versenybíróság Homolát ítélte a verseny után hibásnak a manőverben és 10 másodperces büntetésben részesítette. A döntéssel mélységesen nem értünk egyet, de tiszteletben tartjuk.

Végeredmény: 1. Gleason, 2. Nash, 3. Morbidelli; 4. Borkovic, 9. Tassi, 16. Homola. November végén Makaóban zárjuk a 2016-os TCR idényt.

Írta: B3 Racing; Fotók: TCR Media, B3 Racing
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
 
race.com
 
Kövess minket!
youtube facebook twitter rss

VR46 shop
Pálya információ
MotoGP Superbike WTCC
2017. Március 26. 20:00
Katari Nagydíj
Losail International Circuit

Épült: 2004
Teljes hossza: 5380m
Szavazás
Ki lesz a MotoGP 2017-es világbajnoka?
Marc Marquez (Repsol Honda)
Dani Pedrosa (Repsol Honda)
Valentino Rossi (Movistar Yamaha)
Maverick Vinales (Movistar Yamaha)
Jorge Lorenzo (Ducati Team)
Andrea Dovizioso (Ducati Team)
Andrea Iannone (Suzuki Team)
Cal Crutchlow (LCR Honda)
más
VB Ranglista
MotoGP Superbike Supersport WTCC
Poz. Pilóta Márka Pont
1. M. Marquez Honda 0
2. V. Rossi Yamaha 0
3. J. Lorenzo Yamaha 0
4. M. Vinales Suzuki 0
5. A. Dovizioso Ducati 0
6. D. Pedrosa Honda 0
7. C. Crutchlow Honda 0
8. P. Espargaro Yamaha 0
9. A. Iannone Ducati 0
10. H. Barbera Ducati 0
Formula.hu hírek
Tesztmotor.hu hírek
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2017  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: