Jegyek

A törések napja volt a szombat Thaiföldön

TCR
A törések napja volt a szombat Thaiföldön
2016.08.27. 13:33
Először jár Délkelet-Ázsiában a B3 Racing: igaz, az idényt Bahreinben kezdtük, azaz rögtön elhagytuk Európát, de ez most itt nagyon más. Buriramban a meleg nagyon magas páratartalommal párosul – ráadásul esős évszak van –, ami nagyon megterhelő embernek és gépeknek egyaránt.
 
Pénteken egy 4 órás teszttel indítottuk a thaiföldi TCR International versenyhétvégét. Az autóban 47 °C volt (a pedáloknál 66 fokot mértünk), az aszfalt hőmérséklete elérte az 55 °C fokot, ami 15-20 fokkal is melegebb egy átlagos európai versenynél. Kihasználtuk a teljes 4 órát, a pilóták csak addig pihentek, amíg a csapat elvégezte a szükséges beállításokat, gumi és fékcserét. Embert próbáló etapon vagyunk túl, de mostantól ez vár ránk mind a három hátralévő versenyen (Szingapúr, Sepang és Makaó).
Szombaton a szokásos PR fotózás szakította meg a felkészülést a szabadedzésekre, de magyar idő szerint már reggel 6 órakor indítottuk az első szabadedzést.

Szabadedzések
A szabadedzések felemásra sikeredtek. Mat’o Homola megnyerte az első etapot, a másodikban visszacsúszott. Dusan Borkovic autóján teljesen új beálltást próbáltunk ki. Dusan végignyomta mindkét 30 percet egy kerékcserével. Tassi Attila autójánál a turbó és a motor közötti szakaszon eltört egy bilincs, így lényegében turbónyomás nélkül ment az FP1 végén, amikor a legjobb időt kellett volna futnia. Az FP kettő alatt pedig eltört a kihajtás bal oldalon elől. Ugrott az ebédidő, de kész lett az autó az időmérőkre.
Időmérők
Hogy ne maradjunk itt se törés nélkül, most a változatosság kedvéért a Q1 közepén Dusan Borkovic állt ki féltengely törés miatt. Szerencsére az 5. legjobb időt autózta és meg is maradt a Q1-ben ez az eredménye. Féltengelycsere a Q1 alatt és a Q2-re már a többi autóval együtt futhatott ki a pályára.

Időmérő eredménye:
Mat’o Homola: 5. rajthely
Dusan Borkovic: 7. rajthely
Tassi Attila: 11. rajthely

Sajnos így Attila pont nem csípte el a második futamra a pole pozíciót. Holnap versenyek magyar idő szerint reggel 7:35-kor és 9:05-kor.

Írta és fotók: B3 Racing
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: