2024. március 28. 17:35
KezdőlapMoto3Hiroshi Aoyama: „A szezon nem lesz sétagalopp”

Hiroshi Aoyama: „A szezon nem lesz sétagalopp”

A Moto2-es Honda Team Asia csapat két nagyszerű versenyzővel várja az idénykezdést: Ai Ogurával és Somkiat Chantrával. Hiroshi Aoyama csapatfőnök szeretné, ha minél jobb eredményeket érnének el a fiatal pilóták.

A 2021-es szezont a Moto3-ból érkező Ai Ogura a 8. helyen zárta a világbajnoki tabellán, míg Chantrának a 18. hellyel kellett megelégednie. Hiroshi Aoyama, a veterán csapatfőnök úgy véli, versenyzői képesek lehetnek a világbajnoki címért harcolni 2022-ben.

A 40 éves japán szavait a Speedweek.com idézi:
„21 futam áll előttünk, és biztosan nem lesz egyszerű, főleg akkor, ha a bajnoki címért harcolunk. Lesznek jól és rosszul sikerült futamok majd, és az ember belekeveredhet egy-egy bukásba is, de ez semmiképpen nem zavarhat meg minket. Mint versenyző, mindig pozitívnak kell maradni fejben. Saját magadat és a hibáidat kell elemezni újra és újra. Nem szabad hagyni, hogy ezek a dolgok lehúzzanak, mert ha valami nem az elképzeltek szerint alakul, annak is motiválóan kell hatnia rád. Nagyon fontos, hogy kontroll alatt tudd tartani magad, főleg azért, mert nagyon hosszú a szezon. Az én időmben csak 15-17 futam volt egy szezonban, amit teljesíteni kellett. Ki kell találni, hogyan tudod kiaknázni saját lehetőségeidet egy teljes szezonon keresztül.”

Fotó: MotoGP Media