Jegyek

19 fordulóból áll az előzetes 2018-as naptár – de hol lesz...

MotoGP
19 fordulóból áll az előzetes 2018-as naptár – de hol lesz a Brit GP?
2017.09.13. 13:39
Szerda kora délután közzétették a gyorsaságimotoros-világbajnokság jövő évi előzetes versenynaptárát, amelyben a várakozásnak megfelelően az eddiginél eggyel több futam kapott helyet, a Brit Nagydíj helyszíne azonban még nem eldöntött.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

Amióta néhány hete hivatalosan is bejelentették, hogy 2018-tól Thaiföldre is ellátogat a MotoGP, gyakorlatilag biztossá vált, hogy az utóbbi években megszokott 18 helyett 19 fordulóból fog állni a következő szezon. Ezt a most kiadott előzetes versenynaptár meg is erősítette, hiszen egyik jelenlegi nagydíj sem kerül ki a körforgásból – igaz, az egyik verseny helyszíne még nem eldöntött.

Ez pedig a Brit Nagydíj, amelynek jogai a Circuit of Wales projektjének összeomlása után váltak bizonytalanná, elvégre Silverstone csak beugróként rendezte meg az előző néhány futamot. Úgy hírlik azonban, hogy a Donington Park – és új tulajdonosa, Jonathan Palmer – szeretné visszacsábítani a MotoGP-t, amely 2009-ig vendégeskedett náluk, s a MotorCycleNews.com értesülései szerint a Dorna is hajlana a visszatérésre, miután a silverstone-i nézőszámok csökkentek.

Más kérdés, hogy Doningtonban komoly fejlesztésekre lenne szükség ahhoz, hogy otthont adhassanak a gyorsaságimotoros-világbajnokság egyik állomásának, így egyelőre nem tudni, melyik pálya lesz a befutó – állítólag mindkét helyszín illetékesei jelen voltak a misanói paddockban a múlt hétvégén, hogy meggyőzzék az illetékeseket.

Visszatérve magára az előzetes naptárra: az évad a tervek szerint kereken nyolc hónapig fog tartani, hiszen március 18-án rendeznék a villanyfényes Katari Nagydíjat (vagyis itthon épp a március 15-i négynapos hétvégére esne a szezonnyitó!), november 18-án pedig a szezonzáró valenciai viadalt. Szembetűnő még, hogy az asseni Holland TT-re ezúttal július 1-jén kerül sor – vagyis az edzésnapok ténylegesen június utolsó hétvégéjén lesznek, ahogy mindig –, a nyári szünet viszont csak háromhetes lesz. A Thaiföldi Nagydíj valóban a tengerentúli trióhoz csatlakozott, ám nem párban lesz a négy verseny, hanem a burirami viadalt követően lesz egy hét szünet, amelyet a szokásos hármas követ egymás után.

A MotoGP előzetes 2018-as versenynaptára:
Március 18. Katari Nagydíj Losail
Április 8. Argentin Nagydíj Termas de Rio Hondo
Április 22. Amerikai Nagydíj Austin
Május 6. Spanyol Nagydíj Jerez
Május 20. Francia Nagydíj Le Mans
Június 3. Olasz Nagydíj Mugello
Június 17. Katalán Nagydíj Barcelona-Catalunya
Július 1. Holland TT Assen
Július 15. Német Nagydíj Sachsenring
Augusztus 5. Cseh Nagydíj Brno
Augusztus 12. Osztrák Nagydíj Spielberg
Augusztus 26. Brit Nagydíj ???
Szeptember 9. San Marinó-i Nagydíj Misano
Szeptember 23. Aragóniai Nagydíj Motorland Aragón
Október 7. Thaiföldi Nagydíj Buriram
Október 21. Japán Nagydíj Motegi
Október 28. Ausztrál Nagydíj Phillip Island
November 4. Malajziai Nagydíj Sepang
November 18. Valenciai Nagydíj Valencia

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: