MotoGP

10 éve történt: Lorenzo először nyer futamot a MotoGP-ben

Nem kellett sokat várnia Jorge Lorenzónak az első királykategóriás futamgyőzelemre, a spanyol két dobogó és három pole-pozíciót követően már a harmadik futamán felállhatott a dobogó legmagasabb fokára. Az ominózus versenyt Estorilban futották éppen tíz évvel ezelőtt.
Szeretnél élőben szurkolni Michelisz Norbinak, a Zengő Motorsport pilótáinak, Nagy Norbinak és Szabó Zsoltnak, valamint a szabadkártyásként induló Tassi Attilának és Nagy Daninak a Hungaroringen? Akkor rendeld meg jegyshopunkon keresztül a belépődet a WTCR hazai futamára!

Erős teljesítménnyel debütált Jorge Lorenzo tíz évvel ezelőtt a királykategóriában, a spanyol két 250-es világbajnoki címmel a háta mögött érkezett Valentino Rossi mellé, Colin Edwards helyére a Yamaha gyári alakulatához 2008-ban. Katarban rögtön pole-pozíciót szerzett (olyan körrekorddal, amelyet csak az idei időmérő edzésen tudtak megdönteni), a versenyen pedig Casey Stoner mögött másodikként ért célba. Jerezben ismét Lorenzo rajtolhatott az élről és ez alkalommal is sikerült odaérnie a pódiumra, harmadikként zárt.
Estorilban zsinórban harmadszor gyűjtötte be a pole-t, a futamon pedig a győzelem is összejött a számára. Ezzel a sikerrel a bajnokságban is megérkezett az élre, holtversenyben vezette az összetettet Dani Pedrosával. A mallorcai egyébként a későbbiekben is jól ment az estorili pályán, további három pole-t és két második helyet szerzett, valamint újabb két alkalommal győzött Portugáliában.
(A videó csak közvetlenül a YouTube-on tekinthető meg!)

2008-ban a folytatás már kevésbé volt örömteli Lorenzo számára, Sanghajtól Barcelonáig minden hétvégén volt legalább egy hajmeresztő bukása, a spanyol ezeknek köszönhetően ismerte fel, hogy változtatnia kell a hozzáállásán, ha nem akar komolyabban megsérülni. A szemléletváltás idővel kifizetődött, Lorenzo mindeddig három világbajnoki címet szerzett a MotoGP-ben.
 
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások